Támadjatok, öljétek őket tömegével! – üzeni igaz hitű testvéreinek a normandiai papgyilkos

Támadjatok, öljétek őket tömegével! – üzeni igaz hitű testvéreinek a normandiai papgyilkos

Új videó jelent meg a normandiai papgyilkosok egyikéről, Abdel-Malik Petitjeanról, aki a templomi támadás előtt egész Franciaországot megfenyegette és bosszút esküdött, az iszlamista ideológiát képviselő "franciákat" pedig tömeggyilkosságra biztatta. A 19 éves mohamedán egy francia reptéren dolgozott, ahol senki sem gondolta volna szegényről, hogy veszélyes lehet.


“Támadjatok, öljétek őket tömegével!” – biztatja övéit Abdel-Malik Petitjean

A normandiai papgyilkos, Abdel-Malik Petitjean Francois Hollande francia elnökhöz és Manuel Valls miniszterelnöknek címezte fenyegető üzenetét – írta a Sky News az éjjel közzétett videó lefordítása után.

A csíkos pólót viselő fiatal terrorista főként franciául beszél a felvételen, de arab kifejezéseket is használ. A háttér alapján otthon készítette a videót.

“Testvérek, késekkel felszerelkezve menjetek ki az utcákra, és tegyétek, amit tennetek kell. Támadjatok, öljétek őket tömegével!” – biztatja a Franciaországban élő igaz hitűeket.

Egy korábbi videón tettestársa, Adel Kermiche is összefoglalta, hogyan képzeli el a merényleteket: “Levágsz két vagy három fejet és kész.”

"Leromboljuk az országotokat!"

“Változnak az idők. Úgy fogtok szenvedni, ahogy a mi testvéreink is szenvednek. Leromboljuk az országotokat” – fenyegetőzött a normandiai templomi támadás előtt készített második videón Abdel-Malik Petitjean, akit a merénylet előtt pár nappal már kerestek a francia hatóságok.

Az előző felvételhez hasonlóan ezt a videót is az Iszlám Állam hivatalos hírügynöksége, az AMAQ tette közzé.

Ő is egy reptéren dolgozott

Pénteken az is kiderült, hogy Petitjean a brüsszeli robbantókhoz hasonlóan egy reptérnél dolgozott. Érettségi után rögtön a Chambery repülőtéren kezdett, nem messze otthonától. Úgy tudni, a rendőrségi és pszichológiai ellenőrzésen is problémamentesen átment, keményen dolgozó, barátságos fiatal fiúként beszéltek róla munkatársai.

Áprilisban mondott fel, júniusban pedig már úton volt Szíria fele, de a török titkosszolgálatok feltartóztatták. Múlt pénteken riasztották a rendőröket, hogy Petitjan visszatért Franciaországba, de nem sikerült időben elkapni.

A csütörtökön közzétett videón az a két mohamedán látható, akik kedden késsel felfegyverkezve megtámadtak egy észak-franciaországi kisváros templomát, ahol túszokat ejtettek, egyik foglyuknak – egy 84 éves papnak – pedig elvágták a torkát. A felvételen az elkövetők a támadást megelőzően hűséget fogadnak az Iszlám Államnak.

(Híradó – Sky News – Daily Mail nyomán)

Előzmények:

A francia papkivégzés elkövetői is videón vagánykodtak előjátékképpen

Mindenki tudta, hogy a templomi gyilkos időzített bomba, anyja is szólt a rendőrségnek, de nem léptek

Templomban, mise közben ejtett túszokat, majd vágta el egy 84 éves pap torkát két IÁ-katona Franciaországban


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »