Támadja a Fidesz a független vásárhelyi jelöltet, pedig Lázár Gyurcsány emberét kérte fel egy városi rendezvény fővédnökének

Támadja a Fidesz a független vásárhelyi jelöltet, pedig Lázár Gyurcsány emberét kérte fel egy városi rendezvény fővédnökének

„A napokban Lázár János kétségbe vonta vásárhelyi mivoltomat, amiért állítólag engem Gyurcsány támogat. Ilyen támogatásról engem eddig senki nem értesített, viszont egy kedves vásárhelyitől kaptam bizonyítékot arra, hogy 2007-ben Lázár János még BAJNAI GORDONT, a szocialista párt későbbi miniszterelnökét kérte fel fővédnöknek egy konferenciájára, amit a csatolt program is igazol” – írja Facebook-oldalán Márki-Zay Péter, a hódmezővárosi polgármester-választáson induló független jelölt.

A Fideszben nagy lehet a félelem attól, hogy szégyenszemre alulmaradnak a február 25-ére kiírt választáson, ennek jele egyrészt az, hogy a Fidesz ellenében induló Márki-Zay szavazótáborának megosztására egyre-másra „bukkannak fel” kamujelöltek, másrészt nagy vihart kavart Németh László hódmezővásárhelyi esperes-plébános szentmise keretében elmondott kampánybeszéde is.

Lázár János a múlt csütörtökön adott interjút a Magyar Nemzetnek, melyben úgy fogalmazott:

Hírdetés

Az a vásárhelyi, aki elfogadja a korábban a város tönkretételére törekvő Gyurcsány Ferenc támogatását, az én szememben nem vásárhelyi. Egy ilyen jelölttel nincs is miről beszélni a város jövője kapcsán. (…) Ez vízválasztó kérdés: lehet sok mindenben kooperálni, de Gyurcsány Ferenc támogatása kizárja azt, hogy valaki vásárhelyiként a vásárhelyiekkel együttműködjön.

Pikáns, hogy Éppen Lázár János volt az, aki 2007-ben Hódmezővásárhely polgármestereként esélyegyenlőségi konferenciát rendezett a városban, és a rendezvény fővédnökének nem mást kért fel, mint Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök önkormányzati és területfejlesztési miniszterét, Bajnai Gordont, aki Gyurcsány lemondás után a kormányfői székbe ülhetett. Az erre a rendezvényre szóló meghívót Márki-Zay posztolta is a közösségi oldalra.

Lázár János kifakadása ennek fényében tehát minimum kínos.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »