Támadás közben mosolyogtak, a pap kivégzése után boldogok voltak a normandiai hálás mohamedánok

Szürreális beszélgetésként írja le a La Vie azt, ami a két terrorista és a fogva tartott apácák között zajlott.

Mint ismeretes, két 19 éves mohamedán terrorista tört be a francia Saint-Etienne-du-Rouvray-ban lévő római katolikus templomba július 26-án. Túszokat ejtettek és kivégezték az idős papot, elvágták a torkát, egy másik túszt pedig súlyosan megsebesítettek. Mindkét támadó, Abdel Malik Petitjean és Adel Kermiche is hűségesküt tett az Iszlám Államnak.

Három apáca is a templomban volt. A La Vie nevű katolikus újságnak pénteken azt nyilatkozták, az egyik dzsihádista mosolygott támadás közben, egyébként idegesnek és agresszívnek tűntek.

Azt mondták, pont úgy néztek ki és úgy is viselkedtek, amilyennek a tv-ben szokták látni a terroristákat. Azt is elmondták, hogy a Koránról beszéltek a támadók. A pap megölése után pedig az egyikük elégedettnek látszott.

A második támadó rám mosolygott. Nem diadalittasan, inkább lágy mosollyal, mint egy boldog ember – mondta Huguette Peron nővér.

Közben egy idős, 83 éves férfit arra kényszerítettek, hogy videózzon egy telefonnal. A felvétel viszont nem sikerült, ezért az idős férfi összeverték, ő is súlyosan megsérült.

Az egyik apácának sikerült kiszöknie a templomból. A helyi elektromos művek autóját állította meg és kért segítséget.

A nyolcvanas éveikben járó Huguette Peron és Helene Decaux nővér a dzsihádistákkal maradt a templomban.

Helene nővér közölte, hogy elfáradt, és szeretne leülni. "Kértem a botomat, és ő ideadta nekem" – mondta, majd azt is hozzátette, hogy a férfi a vallásról kezdett beszélni.

Azt kérdezte tőle, ismeri-e a Koránt. Azt válaszolta: – Igen és tiszteletem, ahogy a Bibliát is. Több szúrát is olvastam már. Különösen azok érintettek meg, amelyek a békéről szólnak.

Erre az egyik támadó így reagált: – Béke, ez az, amit mi is akarunk. Mindaddig, amíg Szíriát bombázzák, mi is folytatjuk a támadásokat. Minden nap megtörténnek majd. Ha befejezitek, mi is befejezzük.

Az apácáknak a La Vie szerint olyan érzésük volt, mintha a terroristák át akarták volna téríteni őket az iszlámra.


Adel Kermiche és Abdel Malik Petitjean is az integráció bizonyítéka

"Félsz a haláltól?" – kérdezte az egyik támadó.

Az apáca azt mondta, nem, mire a támadó azt kérdezte tőle, miért nem? "Hiszek Istenben és tudom, hogy boldog leszek" – mondta Helene nővér. Ezután Istenről kezdtek beszélgetni.

Jézus nem lehet Isten és ember egyszerre. Te vagy az, aki téved – állapította meg az egyik merénylő. Ebben a pillanatban az apáca már felkészült rá, hogy ő sem éli túl ezt a beszélgetést.

Azt gondoltam, meg fogok halni, Istennek ajánlottam az életem.

Ekkor megérkeztek a kommandósok, a két terroristát agyonlőtték, az apácák pedig megmenekültek.

(Origó nyomán)

Előzmények:

Támadjatok, öljétek őket tömegével! – üzeni igaz hitű testvéreinek a normandiai papgyilkos

A francia papkivégzés elkövetői is videón vagánykodtak előjátékképpen

Mindenki tudta, hogy a templomi gyilkos időzített bomba, anyja is szólt a rendőrségnek, de nem léptek

Templomban, mise közben ejtett túszokat, majd vágta el egy 84 éves pap torkát két IÁ-katona Franciaországban


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »