Támadás érte a Jobbik Facebook-oldalát

„Január 31-én Vona Gábor Facebook-oldalát támadták meg. Akkor egy összehangolt akció keretében több ezer külföldi álprofil kezdte hirtelen követni Vona Gábor oldalát. Vasárnap délután 15 óra körül több tucat külföldi álprofilról érkezett komment a Jobbik központi oldalára, több posztunk alá. Láthatóan nem valós profilok voltak és néhány perc alatt ugyanolyan tartalmú kommentet helyezték el a posztok alatt” – írja közleményében a Jobbik.

A párt úgy véli, hogy kettős célja lehetett a támadásnak: „azt a képet kelteni, hogy nem magyar kedvelő, követői vannak az oldalnak, másrészről több arab troll is volt, mely a Fidesz Jobbik-ellenes kommunikációjába illeszkedik”.

Véleményük szerint az előre megtervezett és szervezett jellegére utal az is, hogy az eset után szinte azonnal megjelentek a kommentekről készült képernyőképek a Jobbik lejáratására szakosodott, szélsőséges és kormánypárti Facebook-oldalakon. 

A közleményben hangsúlyozták, hogy a Jobbik munkatársai a kommenteket törölték, a külföldi álprofilokat pedig tiltották. A párt úgy véli, hogy ez azonban csak átmeneti megoldást nyújt hiszen „a jelentős anyagi erőforrással bíró kormányhű szervezetek viszonylag olcsón tudnak álprofilokat és botokat vásárolni a dark weben, aktivitásuk az internet szürke zónájában az év eleje óta csak erősödik”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »