Tállai András egy csapatban játszik „Voldemort nagyúrral”?

Újabb fideszes korrupciós botránytól hangos a magyar sajtó, mely ismét érintheti Mezőkövesdet. A nyilvánosságra hozott lehallgatási jegyzőkönyv szerint, a magát szerényen Voldemort nagyúrnak hívató Mengyi Roland, Tiszaújváros fideszes országgyűlési képviselője 90 százalékos visszaosztással, valamint 10 millió forint „alkotmányos költségért” cserébe pályázati pénzt szerzett volna egy szociális szövetkezeti hálózatnak – írja Lukács Attila, a Jobbik választókerületi elnöke hétfői sajtóközleményében.
 

A politikus szerint az ügyhöz Tállai András két ponton is kapcsolódhat: Az első az egyik gyanúsított kijelentése, miszerint „nekünk jó, hogy Tállai András lett a NAV vezetője, mert jó viszonyban van Mengyi Rolanddal”. A másik pedig, hogy Tállai adóhatósági vezető tisztsége révén tudomást szerezhetett a hatósága által folytatott nyomozásról. A nyomozati anyag szerint az ügy egy szakaszában megváltozott Mengyi viselkedése, ami utalhat arra, hogy tudomására jutott a vizsgálat.

Lukács Attila úgy látja: a reptér és a laktanya kijátszása, valamint a borsodi mezőségi földmutyi után ismét gyanús ügyletben merült fel Tállai András neve. Várja Tállai úr magyarázatát, az ígéri továbbá, hogy az ügyet pedig fokozott figyelemmel fogja követni, melyről a lakosságot is tájékoztatni szeretné.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »