Takács András, ÖMP-elnök közérdekű levele, és a NIF rövid válasza

NIF:

Tisztelt Elnök Ur!

Köszönjük levelét és a bizalmát szerkesztőségünk irányában.

Gondolom nem csak a bevezetőjében említett cikkünket olvasta el, hanem figyelte a NIF-oldalon azon igyekezetünket, hogy egy alakulandó, vagy meglévő, de kiutat kereső mozgalom, vagy párt számára olyan érdekes programrészleteket dolgozzunk ki és vitassunk meg, melyek valóban szavazatokat, sőt, sok szavazatot jelentenének, és a párt bekerülését az Országgyűlésbe lehetővé tennék.

Két területet céloztunk meg a javaslatainkkal:

-a politikai rendszer alapos megreformálását a választási törvényjavaslatunkkal és a direkt demokrácia bevezetését; mindkettő a választópolgár közvetlen beleszólását biztosítaná az ország ügyeibe, a megválasztott képviselők visszahívhatóságát, a funkció halmozás drasztikus leállítását, és mint szinergia az ellenzéki politizálás megszüntetését.

-gazdasági programrészek, melyeket itt most nem részleteznék.

Természetesen a NIF szerkesztősége nem zárkózik el az együttműködéstől és az esetleges cím-név-cseréktől sem, amennyiben Olvasóink és Önök ezt kérik .

barátsággal

NIF-Szerkesztősége

Tisztelt NIF-Szerkesztők!

Fontos lépést tettek annak érdekében, hogy a Nemzeti Oldal végre politikai tényezővé válhasson. Azzal, hogy „Összeszedtük a pártok programjait” című írásukat közzétették, elindíthatnak egy olyan folyamatot, ami a nemzeti erők összefogását eredményezheti. Sajnálattal kellett tapasztalnunk, hogy a mi pártunk kimaradt a listából – bizonyára azért, mert a 2014-es országgyűlési választáson nem tudtunk elindulni a bírósági bejegyzésünk elhúzódása miatt, amikor is a MIÉP, a Kisgazdapárt és a Magyarországért Párt közösen: „Összefogás Magyarországért Párt” néven indult volna. Bár az EU-képviselőválasztáson indultunk, sajnos, jelöltünknek, Drábik Jánosnak nem sikerült összeszedni a 20 000 ajánlást.

Az Összefogás Magyarországért Párt lényegében bejegyzett szervezeti keretben folytatja az 1999-ben Éliás Ádám által alapított, máig bejegyzetlen Összefogás a Fennmaradásért Mozgalom tevékenységét. (Az ÖFM alapítói: Éliás Ádám, Síklaky István, dr. Drábik János, dr. Samu Mihály, dr. Zacsek Gyula, Takács András, dr. György Lajos, Pratzner Győző, Brindza András és Kincsesné Salca Mária.) Az ÖFM programját Síklaky István foglalta könyvbe, és korábbi tanulmányai alapján azt ki is egészítette. Síklaky István – 2005-ben bekövetkezett haláláig – számos alkotó értelmiségivel dolgozott együtt (Drábik János, Varga István, Dohán Mihály, Mándoki Andor, Vajta Dénes és mások) őket neveztük „Fennmaradás Műhelynek”. Az Éliás Ádám által 2000-ben kiadott Síklaky-könyv: „A fennmaradás társadalmi programja”, – annak továbbfejlesztett változata: Síklaky István főműve: az Éghajlat Kiadónál 2003-ban megjelent „Létbiztonság és harmónia”. A programkönyv vázlata: „Jóléti gazdaság a Szent Korona országában”, és annak elvi alapjai: „A Szent Korona népe Kelet és Nyugat között”. Síklaky István eme négy nemzeti-társadalmi-gazdasági program-művét országszerte már sokan ismerték meg, sokan egyetértenek a tartalmával, ezért elmondható, hogy az immár 17 éves Összefogás a Fennmaradásért Mozgalom tovább szélesedik. A programunkat közérdekből a politikai hatalomban is érvényesítenünk kellene, erre a célra alapította Síklaky István – még életében – a Magyarországért Pártot, amelynek jelenleg én vagyok az elnöke.

Állíthatom, hogy a Magyarországért Párt és az azonos nézetek és célok alapján velünk társult két párttal együtt „Összefogás Magyarországért Párt” néven működő pártunk szellemi tőkéjét a múltja és a civil társadalomban munkálkodó személyek teszik hitelessé, olyanok, akik már a rendszerváltás hajnalán is a nemzet érdekében dolgoztak önzetlenül, és a sorsfordító politikai eseményeken hangjukat hallatták. Ott voltak a szakszervezeti mozgalom átalakulásánál, a NATO- és az EU-csatlakozási népszavazásnál, majd a 2006 szeptemberében indult, közéleti tisztaságot követelő „Kossuth-téri mozgalomban” is.

Pártunk alapprogramját tehát Síklaky István: Létbiztonság és harmónia című programterve adja.

A pártunk honlapján – www.ömp.hu – minden olyan dokumentum megtalálható, ami alapját képezhetné egy „Nemzeti Egység Program” megalkotásának.  Megjegyzem, hogy egy pártprogramnak két részből kell állnia, amelyeket csak kormányzati pozícióban lehet megvalósítani. Kell egy rövid program, ami az aktuális feladatok megoldására ad választ, de kell egy hosszú távú, jövőképet adó program is, amelynek fontos része azok a természetjogon alapuló alkotmányos evidenciák, amik államiságunk fundamentumát adták évszázadokon át.

Az „összefogás” a nevünkben nemcsak politikai jelszó, hanem eltökélt szándékunk kifejezése is, ami azt jelenti, hogy nyitottak vagyunk az együttműködésre, és kellő türelemmel és alázattal viszonyulunk a nemzet ügyéhez.

 

Takács András, ÖMP-elnök

Megjegyzés:

Megtiszteltetésnek vennénk ha levelünket közzé tennék.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Gondolatok, Magyar szemmel, Nyílt levél, REFORMOK Tagged: A fennmaradás társadalmi programja, A Szent Korona népe Kelet és Nyugat között, ÖMP, Összefogás a Fennmaradásért Mozgalom, Összefogás Magyarországért Párt, Fennmaradás Műhely, Jóléti gazdaság a Szent Korona országában, Létbiztonság és harmónia, Magyarországért Párt, Nemzeti Oldal


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »