Tájházi találka sokszínű programmal

Tájházi találka sokszínű programmal

Tizenöt éve majálissal kezdődött a szőgyéni tájháznál a kültéri rendezvények sorozata. Azóta tájházi találkává transzformálódott, megőrizve üdeségét, sokféleségét, családiasságát.

Svajcer Edina szervezőtől megtudjuk, minden évben kiállítás nyitja a rendezvényt, ahol egy helyi művész vagy alkotócsoport bemutatkozhat. Idén Nothart Alenka rajzaiból nyílt tornáctárlat.

Hírdetés

Vannak kimondottan kicsi gyerekeknek, nagyobbaknak és felnőtteknek való programok. A gólyalábas Kócos Maskarások nagy sikert arattak, belevonták a gyerekeket a produkcióba.

Tóth Erzsébet Fanni Beszélj! című könyvét mutatta be, amelyben útmutatást kapunk arra vonatkozólag, hogyan beszéljünk kisgyermekeinkkel olyan komoly témákról, mind a kitelepítés vagy reszlovakizáció.

Az óvodások és az alapiskolák mellett a program további részében fellép a Szőlővirág Népdalkör, a Nádas Néptáncegyüttes, a Szőgyéni Dalkör, a Salsation finess. Hétkor kezdődik a Ketten & Last Blues Band koncert, este pedig mulatság a Party Duóval. A programok mellett alkotóműhely, kézműves és termelői kisvásár várja a tájházba látogatókat.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »