Tagadja az MSZP, hogy a Fidesz zsarolná őket

Tagadja az MSZP, hogy a Fidesz zsarolná őket

A 444.hu írt arról, hogy a kormánypártok a hódmezővásárhelyi bukás után kezdtek el üzengetni, hogy így akadályozzák meg az ellenzéki együttműködést. Az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint nem haladnak jó irányba a szocialistákkal folytatott egyeztetések.

Ovációval örültek a hódmezővásárhelyeiek a független polgármesterjelölt időközi választási győzelmének február végén. Márki-Zay Péter indulását valamennyi ellenzéki erő támogatta, így a kormányváltás jelképe lett. A 444.hu értesülései szerint még a szavazás napján, több szocialista politikus is SMS-üzeneteket kapott a telefonjára fideszes körökből, arra utalva, hogy az MSZP-sek ha jót akarnak, felejtsék el az együttműködést a jobbikkal, egy másik üzenet pedig arról szólt, hogy a Fidesz nagyon mérges az ellenzéki visszalépések miatt.

Továbbá ellenzéki összefogás esetén a szocialisták számára kínos ügyeket vehetnek elő. Az MSZP frakcióvezetője nem tud ilyen üzenetekről.

– Ön kapott-e ilyen SMS-t? Kvázi Fenyegető üzenetet?
– Nem. Nem kaptam.
– Tud erről?
– Nem. Nem hallottam – reagált Tóth Bertalan.

Botka László Szeged szocialista polgármestere már korábban utalt arra, hogy a Fidesznek emberei lehetnek az MSZP-ben. Molnár Zsolt párttársát pedig árulással vádolta. Molnár a mostani esetről azt mondta: megtévesztésről van szó, ami a Fidesz érdekében áll.

– Ilyen SMS-t tudtommal egyetlenegy szocialista politikustársam nem kapott. Az MSZP maga dönt arról, hogy milyen stratégiát követ. Az az érdekünk, hogy április 8-án kormányváltás legyen, ezért a szocialista párt komoly áldozatokat hozott. Az ország jelentős részén visszaléptette jelöltjeit a DK-val kötött megállapodás alapján, készek vagyunk az LMP-vel a teljes körű koordinációra, azt gondolom hogy a szocialista párt példát mutatott áldozatvállalásból – mondta Molnár Zsolt. 

A 444.hu szerdán pedig már arról írt, hogy az MSZP felső vezetése megüzente a vidéki szervezeteinek hogy nem lesz összefogás az LMP-vel, ezért teljes erővel kampányoljanak a saját jelölt mellett. Az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint nem haladnak jó irányba az egyeztetések.

– A sajtón keresztül zajlik az üzengetés, amit én roppant kínosnak érzek. Nem magunk számára, hanem azok számára akik csinálják, egy alapvető feltétele a kormányváltásnak hogy komoly emberekként viselkedjenek a pártok képviselői…és nem sajtón keresztül üzengetni. Ha ez az MSZP főhadiszállásának a részéről ez egy üzenet volt az irányunkba, akkor azt tudom válaszolni nekik, hogy nagyon sajnálom hogy feladták a kormányváltás reményét – fogalmazott Szél Bernadett.

A Jobbik továbbra is elzárkózik az együttműködéstől a többi párttal, ők egyedül győznék le a Fideszt.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »