Tabuk dőlnek meg a migrációs válság kapcsán

A Századvég Alapítvány által, a felnőttkorú magyar lakosság körében készített felmérés rávilágít arra, hogy a lakosság több mint fele szerint nőtt hazánk terrorfenyegetettsége, ezért szigorúbb intézkedésekre lenne szükség. A társadalom jelentős része összefüggést lát az illegális bevándorlás és a terrorizmus között és a válaszadók háromnegyede szerint az Európai Uniót és vezetőit is terheli felelősség abban, hogy újabb terrortámadás érte Európát.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, hogy a felmérésből az is látszik, hogy Magyarországon tabuk dőlnek meg és az emberek gondolkodása alapvetően megváltozik. Hozzátette, a kutatás kimutatja, hogy az emberek nem csak a terroristák felelősségét kérik számon, hanem Európa vezetőinek erőteljesebb fellépését várják el. Meg kell erősíteni a titkosszolgálatok működését pénzügyi és humánerőforrás szempontjából is.

Megjegyezte, hogy a migráció és a terrorizmus közti összefüggést a magyarok ugyan elismerik, de több EU-s országban még tagadják. A politikai korrektség béklyója ennek a ténynek a tagadása, hogy ne okozzon belső feszültségeket, társadalmi konfliktusokat. A főigazgató szerint az átlagemberek és a politikai vezetők kommunikációja közötti távolság vezet egyre erőszakosabb eseményekhez. Ezt látjuk Németországban is – fűzte hozzá.

Újra kell gondolni a szabadság és a biztonság kérdését – magyarázta. A migrációs válság és az Iszlám Állam térnyerése kikényszeríti az európai országokból is ezt a változást.

hiradó.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »