T�vozik a lengyel kancell�riaminiszter

Távozik posztjáról Michal Dworczyk, a lengyel kormányfői hivatal miniszteri szintű vezetője – közölte csütörtök este Ryszard Terlecki, a szejm alelnöke, a kormányfrakció elnöke.

Terlecki a lengyel kormánykoalíciót vezető Jog és Igazságosság (PiS) parlamenti frakciójának kihelyezett ülése után nyilatkozott az újságíróknak. Cáfolta az utóbbi napokban megjelent médiaértesüléseket, melyek szerint a kormánytáboron belüli konfliktus miatt akár Mateusz Morawiecki kormányfő távozására is sor kerülhet.

"Természetesen nem lesz váltás a miniszterelnöki poszton" – válaszolt Terlecki újságírói kérdésekre. Hozzátette: Jaroslaw Kaczynski, a PiS elnöke az utóbbi időben a párt vezetésének többször is hangsúlyozta: minden vezetői poszton dolgozónak "számítania kell a változásra, amennyiben a munkájuk nem bizonyul eléggé hatékonynak".

Arra a kérdésre, ezek a szavak Michal Dworczykra vonatkoznak-e, Terlecki elmondta: úgy tudja, a miniszter "már lemondott, vagy a legközelebbi időben fog lemondani".

Hírdetés

Dworczyk 2017 decemberétől áll a lengyel kormányfői hivatal élén, 2019 óta tárca nélküli miniszterként tölti be a posztot. A koronavírus-járvány idején megbízták a később sikeresnek minősített oltási akció összehangolásával is.

Tavaly nyáron a politikus beismerte: hackerek törték fel az ő, valamint a felesége magán e-mail fiókját. Az ezt követően egyes internetes oldalakon közzétett, feltehetőleg módosított tartalmú levelezés részben szolgálati ügyekről is szólt. Az ügyet vizsgáló illetékes hatóságok szerint Dworczyk fiókját Keletről irányított kiber- és dezinformációs támadás érte. A kormányfői hivatal ezért nem kívánta kommentálni a levelek tartalmát.

Maga Michal Dworczyk egyelőre nem erősítette meg Terlecki bejelentését.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »