Szülőföldön magyarul: Közeleg a határidő

Közeleg a Szülőföldön magyarul 2019/2020 év programjának meghosszabbított leadási határideje, október 30-a. Ezért a program koordinátorai emlékeztetik azokat, akik még nem küldték be igénylésüket, hogy ezt mihamarabb tegyék meg. A küldeményeket október 30-ig lehet postára adni.

Szülőföldön magyarul: Közeleg a határidő

A lapunkhoz is eljuttatott közleményben a következő gyakori kérdésekre hívják fel a figyelmet az iroda munkatársai.

Hírdetés

Az igazolásban az áll, hogy a gyermek X osztályos, de ő X+1 osztályos. Az adatlapra ez esetben azt az osztályt kell felírni, ami az igazolásban szerepel. Az igénylés az elmúlt, 2019/2020-as tanévre vonatkozik. Az igénylés benyújtásához nem szükséges új igazolást kérni, a tavasszal kiállított igazolások megfelelnek. Ha véletlenül kimaradt egy dokumentum a már postázott borítékból, azt az egy dokumentumot külön is el lehet küldeni a Pályázati iroda címére, a borítékon feltüntetve, hogy „Hiánypótlás”. Nem kell adatlapot mellékelni hozzá. Amennyiben a kimaradt dokumentum igazolás, a gyermek személyi számát (CNP-jét) fel kell írni a hátuljára.

A közlemény szerint a tavaly ilyenkor már volt kifizetés, ez idén később fog indulni, mint ahogy a leadási határidő is csúszott. Mint írják, a pályázati iroda munkatársai megfeszített erővel dolgoznak azon, hogy a pandémia által okozott több hónapos késésből lefaragjanak, a beérkezett igénylések nagy részét már előterjesztették döntésre. „Mindannyian azon dolgozunk, hogy mihamarabb sor kerülhessen a kifizetésekre” – zárul a közlemény. Kérdéseket a 0266 244 450-es telefonszámon vagy a www.szulofoldonmagyarul.ro weboldalon fogadnak.

Háromszék


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »