Szülõföldön magyarul: elkezdõdtek a kifizetések

Augusztus 19-én kezdődik és október 14-éig tart a Szülőföldön magyarul oktatási-nevelési program támogatásainak a kifizetése – írja a Székelyhon. Az összegek átutalása ábécésorrendben történik.

Először idén is azok az igénylők kapják meg a pénzeket, akik rendelkeznek OTP-s bankkártyával. A támogatást elnyerő egyetemisták október 14-én kapják meg a támogatást.

Akik most kérvényezték először a támogatást és nem rendelkeznek még erre a célra szánt bankkártyával, az értesítő levélben közölt dátumon kell a bankban átvenniük a kártyát, majd aktiválni azt. Számukra a kifizetés csak október második felében várható.

Idén 152 002-en igényelték a nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatást. Ebből a 150 437 személynek (98,9 százalék) jóváhagyták a kérelmét, 1565 kérelmet utasítottak el.

Az elutasítások legfőbb oka, hogy az igénylők olyan pályázatot adtak le, amelyből hiányzott a szükséges iratok egy része, vagy elavult iratokat használtak a kérvényezés során. Ezek mellett olyan is előfordult, hogy a pályázó diáknak sok – több mint ötven – hiányzása volt.

Ezt a nevelési, oktatási, valamint tankönyv és taneszköz-támogatásra szánt összeget 148 836 tanuló és óvodás kapja, a támogatás értéke személyenként 237 lej (17 200 forint). 1601 egyetemista 40 lejt (2800 forint) (hírszerk., szekelyhon)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »