Szükséges a határátkelők fejlesztése, a vámellenőrzés gyorsítása és digitalizációja

Szükséges a határátkelők fejlesztése, a vámellenőrzés gyorsítása és digitalizációja

Az Európai Parlament Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottsága (TRAN) eszmecserét folytatott mai ülésén Matej Zakonjsekkel, a Nyugat-Balkáni Közlekedési Közösség Állandó Titkárságnak igazgatójával. ,,A Nyugat-Balkáni Közlekedési Közösség egyik alapfeladata, hogy gyorsítsa az áruforgalmat az Európai Unió és a régió államai között. Ez ugyanis nemcsak a nyugat-balkáni államok, hanem az EU érdeke is” – emelte ki Deli Andor fideszes EP-képviselő a találkozón.

„A koronavírus okozta járványhelyzet rámutatott a közúti fuvarozás és az áruforgalom alapvető fontosságára. Az Európai Bizottság az úgynevezett zöld folyosók kialakításával segítette az EU-n belüli zökkenőmentes áruforgalmat. Viszont a nyugat-balkáni régió még mindig nem része az egységes piacnak, így a térség hat országa közötti áruforgalom irányítása meglehetősen bonyolult, különös tekintettel a teljes határ- és vámellenőrzésre. A Nyugat-Balkáni Közlekedési Közösséget azért hozták létre, hogy koordinálja a régióban a közlekedéspolitikát, s ezt sikeresen tette a járványhelyzet alatt is” – mondta el Deli.

Az EU külső határain több kilométeres kamionsorok várakoznak nap mint nap, hogy beléphessenek az unióba tartó árukkal. Hasonló torlódást láthattunk a brit–uniós határon az elmúlt év végén, ami nagy felháborodást és visszhangot váltott ki. Ugyanakkor sajnos elmondhatjuk, hogy ez mindennapos jelenség az uniós külső határokon.

Hírdetés

 

A Nyugat-Balkáni Közlekedési Közösség az Európai Unió és a hat nyugat-balkáni állam (Szerbia, Montenegró, Albánia, Észak-Macedónia, Bosznia-Hercegovina, Koszovó) által létrehozott nemzetközi szervezet, amelynek célja a nyugat-balkáni régió államai között koordinálni a közlekedéspolitikai intézkedéseket, és összehangolni azokat az uniós jogszabályokkal. A szervezet állandó titkárságának a székhelye Belgrádban van.

(EPP)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »