Szükségállapot bevezetését sürgette az osztrák belügyminiszter

Megállítanák a határnál a kontinensfoglalókat

Még a Magyarországgal való egyeztetés előtt dönteni kell az Ausztriában bevezetendő szükségállapotról – jelentette ki Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter a Die Presse című osztrák lapnak adott szerdai interjújában.

A szükségállapot bevezetése esetén a migránsok belépését már az osztrák határnál visszautasítanák, és ettől csak emberi jogi okokból térnének el. Sobotka arra az újságírói kérdésre, miszerint mi történik, ha Ausztria a határon elutasítja a „menekülteket”, és Magyarország nem fogadja vissza őket, úgy válaszolt: több lehetőség is van, az egyik, hogy a menedékkérők feltorlódhatnak a határon.

„Felmerül a kérdés, hogy mi történik ha az emberek nem utazhatnak be az országba? A határon fognak állni? Ez izgalmas vita lesz” – mondta a miniszter. Ezzel ellentétben a múlt héten Christian Kern osztrák kancellár azt mondta, hogy Ausztriának és Magyarországnak a szeptember elejére tervezett megbeszélésen kell megteremtenie annak előfeltételeit, hogy a migránsokat vissza lehessen küldeni Ausztriából Magyarországra. A szociáldemokrata kancellár szerint amennyiben a két országnak sikerül megegyeznie, a szeptember 6-ai kormányülésen dönthetnek a menekültügyi szükséghelyzetre vonatkozó szövegről. A néppárti belügyminiszter a szerdai lapinterjúban arról is beszélt, hogy a szükséghelyzet életbe lépése esetén az egész ausztriai határszakaszt védeni fogják katonák és rendőrök közreműködésével.

„A menekültek tömeges beáramlása esetén minden eszközt bevetünk a határok védelme érdekében” – szögezte le a miniszter. Sobotka úgy vélte, amennyiben nem változik jelentősen a helyzet, Ausztria tartani fogja a hivatalosan megállapított felső határt. Az osztrák kormány korábbi döntése szerint ugyanis 37 500 menekültkérelmet fogad be az ország idén. A belügyminisztérium adatai szerint július végéig Ausztriában nagyjából 24 ezer menekültügyi eljárás indult meg 2016-ban, az idénre meghatározott felső korlát mintegy 65 százaléka. A miniszter hangsúlyozta ugyanakkor, hogy ennek ellenére dönteni kell a szükségállapot életbe léptetéséről.

„Amennyiben tömegesen indulnak meg az emberek, erre már nem marad idő” – jelentette ki. A belügyi tárcavezető a menekültügyi törvény szigorításának tervéről is beszélt. Úgy vélte, hogy a napokban bemutatott javaslatok a problémákat vázolják fel, a megoldások kidolgozásán jelenleg jogászok dolgoznak. Sobotka többek között egyeztetést kezdeményezne arról, hogy a menekülteket kötelezzék ausztriai lakóhelyük bejelentésére, és ha nem teszik ezt, essenek el az alapellátástól.

Javaslata szerint el kell gondolkodni arról, hogy a tartózkodási engedéllyel nem rendelkezőket a pénzbüntetésen kívül mi módon lehet szankcionálni. A miniszter becslése alapján ezrek élhetnek Ausztriában érvényes papírok nélkül. A miniszter bejelentette, hogy a tervek szerint októberben mutatják be a menekültügyi törvényjavaslatot.

 

Forrás: MTI/kuruc.info

sokkaljobb-kommentár: IRATOK NÉLKÜL JÖNNEK, hamis neveket, de nem a háború elől, hanem a túlszaporodott Afrikából és Ázsiából. Hamis születési dátumokat diktálnak be, kiskorúaknak szeretik hazudni magukat. Hova merne nekiindulni egy uniós polgár Európában iratok nélkül?A jövevények nagy része analfabéta. Ilyenből akár ötmilliárdot is ide tud hordani az Európa tönkretételére szakosodott különítmény.

Októberben Ausztria lépni fog, és mi is lépünk: elmegyünk népszavazni… Az előtt is, és azután is mindet beengedik Magyarországra. A menekülttáborok lassan megtelnek, és zúdulnak befelé naponta harmincasával. Félő, hogy ez mind itt vesz a nyakunkon, és még gyűl is hozzá – mondaná a székely.

Békéscsaba, 2016. augusztus 25.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető: „Európa kezdi felismerni, hová juttatta őt liberális bevándorlás-politikája. Hirtelen ráébredtek, hogy olyan állatfajta, amelyet multikulturális társadalomnak hívnak, nem létezik. Még a politikáról kellene egyet s mást mondanom, de az igazán fölösleges és unalmas időfecsérlés lenne. Arról volna szó, ahogyan a muzulmánok elárasztják, s majd birtokukba veszik, magyarán elpusztítják Európát; ahogyan Európa mindezt kezeli, az öngyilkos liberalizmusról és az ostoba demokráciáról; demokráciát és szavazási jogot a csimpánzoknak.” (Részlet Kertész Imre A végső kocsma című 2003-ban megjelent írásából)


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »