Szűkítették a Kuciak-gyilkosságot vizsgáló nyomozócsoport létszámát

Körülbelül 20-fősre szűkítették annak a speciális nyomozócsoportnak a létszámát, amely a Kuciak-Kušnírová kettősgyilkosság ügyében vizsgálódik. A csapat létszámának szűkítése lehet az első lépés annak érdekében, hogy megakadályozzák a nyomozással kapcsolatos információk kiszivárgását.

mondta Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány, aki nemrégiben léptette életbe a határozatot.

A rendőrfőkapitány már tavaly év végén beszélt arról, hogy leredukálják a nyomozók létszámát, miután a Denník N arról számolt be, hogy Norbert Bödör a NAKA-t megelőzve jelentkezett a rendőrségen a Kuciak-gyilkosság miatt.

A jelek szerint Bödör még azelőtt értesült arról, hogy a NAKA egysége be akarja vinni kihallgatásra, hogy egyáltalán elindult volna az elit osztag hozzá. Bödörékről, és kapcsolatukról Robert Ficoval korábban Ján Kuciak is cikkezett.

Új csoport is alakult

Hírdetés

Miután lefaragták a gyilkosság után nyomozó csoport létszámát, létrehoztak egy új csapatot is, amely Kuciak cikkeivel fog foglalkozni, Lučanský szerint ez a csapat elsősorban azok után a gazdasági bűntények után fog nyomozni, amelyekre Kuciak cikkeiben fényt derített.

Az is kiderült, hogy az információk kiszivárogtatása miatt belső ellenőrzés folyik.

Kočner hangfelvételei

Marian Kočner kétes hírű vállalkozó továbbra is tanúként szerepel a gyilkossági ügyben, miután az egyik, a gyilkosság megrendelésével vádolt személy őt nevezte meg elsődleges megrendelőnek.

A rendőrség még tavaly tartott házkutatást Kočner ingatlanjaiban, ahol két fontos hangfelvételt is találtak. Az egyik az ún. Gorilla-ügyirat felvétele, a másik pedig az egykori főügyésszel, Dobroslav Trnkával való beszélgetést rögzítette. Ez utóbbin a Glance House-botrány kapcsán nyomozati fogságban lévő Jozef Majský szabadlábra helyezésének anyagi vonzatait tárgyalták meg.

aktuality.sk, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »