Szűken méri az önkormányzat a tüzelőt – a rászorulók szerint

A szociális tűzifán is spórolna a nagyari önkormányzat, legalábbis a helyiek szerint. Már feljelentést is tettek, mert volt olyan ház, ahol csak a fele ingyenfát kapták meg. A szatmári „kincses sziget” nemrég arról vált híressé, hogy közmunkásaik pucolták a diót egy milliárdos magánvállalkozásánál. Nagyar a Hír TV információi szerint emiatt 6 millió forintos bírságot kapott az adóhatóságtól, az inkasszó csődbe taszíthatja a helyhatóságot.

A szatmári Nagyar nevű település önkormányzata hétfőn kezdte kiszállítani a fát, de a helyiek szerint szűken mérik a tüzelőt. Ráadásul a rászorulókkal aláíratják, hogy egy köbméter fát vettek át – Lőrincz Zoltán országgyűlési jelölt ezért rendőrségi feljelentést tett csalás és hivatali visszaélés gyanúja miatt.

Hírdetés

Nagyar 161 köbméter tűzifát kapott a belügyminisztériumi pályázaton, 135 rászorultnak jár a természetbeni támogatás a faluban. A helyiek azt mondják: az önkormányzat már tavaly is szűkmarkú volt.

Miután stábunk kedden megjelent a településen, újabb faadagok kihordását kezdte meg az önkormányzat. A támogatást február 15-ig mindenkinek meg kell kapnia, az önkormányzatok elszámolási határideje pedig április 15-e. A Hír TV stábja a település polgármesterét is kérdezte volna, de a nagyari hivatal a forgatás idején zárva volt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »