Szudánban több tucatnyi rendőr megsérült a katonai uralom elleni tüntetéseken

A szudáni hatóságok vasárnapi közleménye szerint ötvennyolc rendőr megsérült a katonai uralom elleni előző napi tiltakozó megmozdulásokon, amelyeken a rendfenntartók csupán könnygázt használtak a biztonsági létesítményeket és járműveket támadó tüntetőkkel szemben – jelentette az állami televízió.

A főváros, Kartúm biztonsági bizottsága közleményében arról számolt be, hogy a szombati tüntetéseket követően 114 embert őrizetbe vettek és felelősségre vontak.

A megmozdulások a demokratikus választások felé vezető átmenetet meghiúsító, október 25-i puccs elleni tüntetések sorozatának legutóbbi eseményei voltak.

A tiltakozó mozgalomhoz csatlakozott orvosok korábban azt mondták, hogy a biztonsági erők erőszakos fellépése 178 tüntetőnek okozott sérüléseket, nyolc ember éles lövedéktől sebesült meg.

Hírdetés

Az egészségügyiek szerint legalább 48 ember halt meg eddig a puccs elleni tüntetések leverése során.

Szombaton megszakadt az internet és a telefonos kommunikáció, és a biztonsági erők könnygázt vetettek be annak érdekében, hogy útját állják az elnöki palotához vonuló tömegnek.

A hadsereg által novemberben bejelentett, Abdalla Hamdok miniszterelnök visszahelyezéséről szóló megállapodás láthatóan nem tudta megfékezni a tüntetéseket, amelyek azt követelik, hogy a hadsereg teljesen vonuljon ki a politikából.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »