Szûcs László lett a MÚRE új elnöke

Közgyűlést tartott október 4-én, pénteken a gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központban a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE).

Miután a jelenlévők elfogadták a második mandátuma végéhez ért Rácz Éva elnök, a két alelnök, Gáspár Sándor és Szűcs László, valamint az igazgatótanácsi tagok, Sarány Orsolya, Győrffy Gábor, Forró László és Szucher Ervin beszámolóját, titkos szavazással választották meg az egyesület új tisztségviselőit, tájékoztat a történésekről a MÚRE honlapján közzétett beszámoló.

A beszámoló szerint a következő három évben a MÚRE elnöke Szűcs László, a Várad folyóirat igazgatója lesz, a két alelnök Simonffy Katalin televíziós újságíró, tanár, illetve Újvári Ildikó, a kolozsvári Szabadság napilap főszerkesztője.

A fĂŠnykĂŠpen: SzĹącs LĂĄszlĂł ĂŠs SarĂĄny IstvĂĄn ForrĂĄs: mure.roA fĂŠnykĂŠpen: SzĹącs LĂĄszlĂł ĂŠs SarĂĄny IstvĂĄn ForrĂĄs: mure.ro

Hírdetés

Az Igazgatótanácsban a Székelyföld felelőse továbbra is Szucher Ervin, a Krónika munkatársa, Vicsi Judith, a Szilágyság hetilap volt főszerkesztője a Partium, illetve Kolozs megye felelőse, míg az IT-ben a szórványsajtó kérdéseivel Forró László, a román közrádió munkatársa foglalkozik. Az oktatási témák felelőse Rácz Éva a testületben.

A Közgyűlés ugyancsak titkos szavazással választotta meg az etikai testület, a Becsületbíróság kilenc tagját, majd utóbbiak saját körben választották elnökké Sarány István, a Hargita Népe főszerkesztőjét, alelnökké Maksay Magdolnát, a Kolozsvári Rádió szerkesztőjét. A testület titkára Bögözi Attila lett. A Becsületbíróság további tagjai: Balázs Bence, D. Mészáros Elek, Kacsó Sándor, Kövér Tamás, Tomcsányi Mária, Urbán Izabella. Póttag: Bajna György, tájékoztat a honlapon közzétett beszámoló. (közlemény)

NyitĂłkĂŠp: mure.ro


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »