Sztrájkhangulat és a haverok miatt nehezült el a fővárosi hulladékgazdálkodás

Tokody Marcell, a Jobbik fővárosi képviselője sajtóértesülésekre hivatkozva az FKF-nél leleplezett haveri szerződésekről beszélt melyeknek az összege a 60 millió forintot is elérheti az N1TV által nyilvánosságra hozott dokumentumok, szerződések, belső levelezések szerint.

A néppárti ellenzéki politikusa emlékeztetett arra, hogy például az informatikai tanácsadó bruttó napidíja 200 ezer forint körül mozgott, miközben másoknak ekkora a havi munkabére. Tokody szavai szerint az FKF dolgozóinál egyébként is sztrájkhangulat uralkodik „az elhibázott cafeteria döntések” és a „fejlesztendő vállalati kultúra miatt”.

Kitért arra is, hogy a kormány szemet vetetett ugyan az FKF-re, de szerinte az állam kezében nem lenne megfelelő helyen a fővárosi hulladékgazdálkodás. Szerinte félő, hogy az állam is haveri szerződésekkel terhelné a közterület-fenntartó céget. Tokody tehát levélben megkérte Tarlós Istvánt főpolgármestert arra is, hogy tegyen meg mindent azért, hogy az FKF-től távozzanak azok, akik miatt megrengett a közbizalom az ominózus cégben, továbbá azért is, hogy maradjon a budapestiek kezében a vállalat.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »