Sztrájk lesz a miskolci Bosch-gyárnál

Megrekedtek a bértárgyalások az Életre Tervezett Országos Szakszervezet (ÉTMOSz) és a miskolci Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. között – írja a Napi.hu.

Az ÉTMOSz közleményben azt írta, az érdekvédők elkötelezettek a békés megoldás mellett, de a munkáltató a szakszervezet által kezdeményezett kollektív munkaügyi vitától elzárkózik, így nem maradt más választása a munkavállalóknak, mint a munkabeszüntetés nyomásgyakorló eszközéhez nyúlni.

A sztrájkbizottság értékelte a kialakult helyzetet, majd az előzetesen felmért sztrájkhajlandóság okán február 12-re kétórás általános sztrájkot hirdetett.

Hírdetés

A szakszervezet bérkövetelése:

19 százalékos béremelés,lojalitási bónusz a munkaviszonyban eltöltött évek után,és a Cafeteria keretösszeg növelése 60 000 forinttal 360 000 forint összegre.

Korábban a Bosch hatvani gyárában tartottak kétórás figyelmeztető sztrájkot a dolgozók. Később megszületett a bérmegállapodás: a Hatvani Autóelektronikai Dolgozók Független Szakszervezetének (HADFSZ) elnöke azt mondta, a dolgozói érdekképviselet követeléseit nagyrészt teljesítő, kompromisszumos megegyezés jött létre.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »