Sztárunk a VASÁRNAPBAN Peller Károly

Sztárunk a VASÁRNAPBAN Peller Károly

Mindent tud, amit az operett megkíván tőle. A „minden” pedig több a soknál. Színészi eszköztára is erre utal: egyszerűen kimeríthetetlen.

Mozgáskultúrája a legteljesebb elegancia jegyeit mutatja. Szerepeinek hosszú sora pedig egyértelműen azt jelzi: Peller Károly az operett királya. Német és olasz nyelvű előadásokban is ugyanazzal a lenyűgöző biztonsággal áll közönség elé, mint Budapesten, a Nagymező utcában. Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Huszka Jenő, Ábrahám Pál, Zerkovitz Béla, Jacobi Viktor, Szirmai Albert zenéje a kisujjában lüktet. A Csárdáskirálynőben Edvint is, Bónit is hozta már. A Marica grófnőben ő volt Zsupán. A Cirkuszhercegnőben Tóni. Mágnás Miskaként a műfaj legmagasabb csúcsán is kitette a zászlóját.

Hírdetés

Mikor szembesült először a ténnyel, hogy nem lesz egyedül a pályán ezzel a névvel? Milyen a kapcsolata Peller Annával? Van valami, amiben svábnak érzi magát? Milyen az édesapja? Van még olyan magyar operettszerző, akinek a zenéje hiányzik a palettájáról, és erős vonzalmat érez iránta? Honthy Hanna-díjas művészként Szinetár Miklós legendás Csárdáskirálynő-rendezését milyen szemmel nézi? Idősebb kollégái közül kivel van szorosabb kapcsolatban?

Mindenre választ kap, ha elolvassa Szabó G. László interjúját a Vasárnap már megvásárolható számában!


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »