Sztárparádé a szerdán rajtoló Szigeten

Sztárparádé a szerdán rajtoló Szigeten

A mínusz egyedik nappal elrajtol szerdán a Sziget fesztivál – Gerendai Károly főszervező a tavalyi 441 ezres látogatórekord megdöntését várja. Amire jó esély mutatkozik, hiszen már kedden, programok nélkül is több mint tízezren tartózkodnak az idei, 24. Sziget fesztiválon.

sziget33221_b

„A tavalyi kánikula után idén az előrejelzések szerint jóval kellemesebb lesz az idő, 25 Celsius fokos átlaghőmérséklet várható. Az itt dolgozókkal együtt naponta 90 ezer ember fér be a Szigetre, a rekorddöntés azért is valószínű, mert a bérletek már elkeltek, a csütörtöki nulladik napra, Rihanna koncertjére a napi jegyek is elfogytak” – mondta Gerendai a keddi sajtóbejáráson.

A Szigeten különben már napokkal ezelőtt kinyitottak a kempingek és üzemel a vendéglátóipari egységek többsége. Idén száz országból érkeznek látogatók, a legtöbben Hollandiából, majd az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Olaszországból, Németországból és Svájcból. A magyar „szigetelők” száma is évről évre emelkedik.

A Sziget nagyszínpada idén a fesztivál közelmúltban elhunyt nemzetközi booking menedzsere, Dan Panaitescu nevét viseli: a szakember húsz éven át dolgozott a rendezvény stábjában. A fesztivál első koncertjét egyébként szerdán egy hazai csapat, az Ozone Mama adja, a nagyszínpadon egy órával később Marky Ramone, a Ramones egykori legendás dobosa az első fellépő zenekarával, a Blitzkrieggel.

A barbadosi születésű énekesnő, Rihanna nulladik napi, csütörtöki fellépésére már nem lehet jegyet kapni. Ekkor viszont már valamennyi helyszínen beindulnak a koncertek. A pénteki Sziget-nap legnagyobb attrakciójának Manu Chao produkciója ígérkezik a nagyszínpadon. Szombaton az idén 25 éves Quimby és a Bring Me the Horizon melegít be a nagyszínpadon a Sigur Rós és a Muse előtt. Vasárnap pedig a futball-Európai-bajnokság himnuszát is megalkotó francia dj-sztár, David Guetta gondoskodik a hangulatról a nagyszínpad környékén.

A magyar könnyűzenei színtér fő helyszíne idén is a Petőfi Rádió színpada, ahol az egy hét alatt megfordul mások mellett a Bin-Jip, a Budapest Bár, a Magashegyi Underground, Szabó Balázs Bandája, az Ivan & The Parazol, a Middlemist Red, a Hiperkarma, az Anna and the Barbies, a Margaret Island, a Marge, a Biebers, a Mary PopKids, az Irie Maffia, a Vad Fruttik, a Kiscsillag, a Péterfy Bori & Love Band, a Wellhello, Freddie, az Anima Sound System, a 30Y, a Tudósok, a Bëlga, a Szigetzáró bulit pedig Müller Péter Sziámi tartja AndFriends formációjával. Idén a nagyszínpadon mutatkozhat be a Punnany Massif, a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató győzteseként a Bohemian Betyars és a Halott Pénz is.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »