Sztárokat tett ki a keretből a német kapitány

Sztárokat tett ki a keretből a német kapitány

Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem számít az Európa-bajnoki selejtezősorozatban a világbajnok Mats Hummelsre, Thomas Müllerre és Jerome Boatengre.

A német szövetség (DFB) közleménye szerint a kapitány már közölte döntését a három Bayern München-játékossal.

“Köszönöm mindhármuknak a sok sikeres és különleges évet, amit együtt töltöttünk”

– fogalmazott a kommünikében Löw.

A trió tagja volt a 2014-es világbajnok keretnek ugyanúgy, mint a tavalyi, oroszországi tornán nagy meglepetésre már a csoportkör után búcsúzó nemzeti csapatnak.

Hírdetés

A három labdarúgó közül a két védő, a 76-szoros válogatott Boateng és a 70-szeres válogatott Hummels is 30 éves, míg a kereken 100 válogatott szereplésnél tartó támadó, Müller 29 esztendős.

Boateng szomorúan vette tudomásul a szakvezető döntését, mert – mint mondta – számára mindig is a legnagyobb dolog volt a válogatottban játszani, bár hozzátette, hogy megérti Löwöt.

“Ezzel együtt természetesen

másfajta búcsút kívántam volna magunknak

– fogalmazott. – Én személy szerint meg vagyok győződve arról, hogy továbbra is képes vagyok a legmagasabb szinten teljesíteni, és ezt a jövőben meg is fogom mutatni.”

A németek március 20-án Wolfsburgban fogadják a szerbeket felkészülési mérkőzésen, négy nappal később pedig Hollandia vendégeként lépnek pályára a 2020-as Európa-bajnoki selejtező első mérkőzésén.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »