Szövetségi kapitány: Sok pénzt kaptak a versenyzők

Hargitay András szövetségi kapitány több olyan úszóedzővel is tárgyalt, akinek versenyzői Gyárfás Tamás elnöknek és a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) teljes vezetőségének távozását szorgalmazzák a sportág irányításában szerintük meglévő problémák miatt.

„A híresztelésekkel ellentétben – akárcsak a szövetség vezetői – az összes magyar edzővel beszélő viszonyban vagyok, a párbeszéd folyamatos – bocsátotta előre a szakvezető vasárnap az MTI érdeklődésére. – A magam részéről az elmúlt héten beszéltem Bernek Péterrel és trénerével, Nagy Péterrel. Őket egy managemant képviseli, Bernek Peti nevében a management csatlakozott Katinkához.”

A „híresztelések”Szombaton arról írt a Nemzeti Sport, hogy Gyárfás Tamás és menedzsmentje annyira elvesztette a tekintélyét, hogy a politikusok után az edzők előtt sincs már súlya a szavuknak, akik minduntalan kitérnek a szövetséggel való tárgyalás elől. A cikkre Gyárfásék sértett hangú Facebook-közleményben reagáltak.

Sok pénzt adtunk nektek, gondolkozzatok

Hargitay elmondása szerint ismertette velük a 2015-ben, illetve 2016-ban a MÚSZ által kifizetett támogatásokat, költségeket.

„Nem kértem tőlük mást, csak annyit, hogy gondolják át, mennyi támogatást kaptak a managementtől, vagy akár az anyaegyesülettől” – mondta a szövetségi kapitány, aki Kapás Boglárka edzőjével, Virth Balázzsal Boglárka egészségéről a héten többször is értekezett.

„Legutóbb szombat reggel beszéltünk. Nagy Józseffel – Gyurta Dani edzőjével – napi kapcsolatban állok, ma is beszélgettünk. Molnár Ákossal – a Verrasztó testvérek, Dávid és Evelyn edzőjével – a rövidpályás vb kapcsán két hetet fogunk együtt tölteni Kanadában. Ott lesz időnk beszélgetni eleget.”

„Sajnálom – folytatta a kapitány -, hogy azzal vádolták meg a sportolókat, hogy esetleg bojkottálni fogják a windsori világbajnokságot. Ezzel a legalapvetőbb sportemberi tulajdonságaikat kérdőjelezték meg. Ilyen szándékról én nem tudok, és a gondolatát is képtelenségnek tartom, hogy ez megforduljon bárkinek a fejében is.”

Itt az idő a párbeszédre

Hargitay András fontosnak tartotta megjegyezni, hogy „Hosszú Katinka eddig érdemben egy szót sem szólt, csupán neki tulajdonított Facebook-bejegyzéseket olvashattunk”.

„Sokan gondoljuk úgy, eljött az ideje, hogy emberi hangon is megszólaljon, és értelmes, konstruktív párbeszédet folytathassunk vele és edző-férjével, Shane-nel” – mondta a szövetségi kapitány, aki felhívta a figyelmet egy korábbi tévéinterjúra.

„Mindmáig visszanézhető az a 2015. augusztus 20-án az ATV-ben készült felvétel, amelyben Hosszú Katinka a legnagyobb elismeréssel szól a magyarországi viszonyokról, és a szövetséggel való kapcsolatáról. A viszony azóta megváltozott, és a mai napig sem mondott olyan okot, ami ezt a drasztikus változást indokolta volna” – nyilatkozta Hargitay András.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »