Szövetség OT: Nyitra és Nagyszombat megyében saját jelöltet állítanak. A teljes lista június végén válik ismertté

Szövetség OT: Nyitra és Nagyszombat megyében saját jelöltet állítanak. A teljes lista június végén válik ismertté

Június végéig válhat ismertté, hogy kik indulnak a Szövetség-Aliancia színeiben az idei összevont megyei és helyhatósági választásokon. A párt mai Országos Tanácsi ülése után Forró Krisztián pártelnök elmondta, hogy a jó hangulatú, szinten teljes létszám mellett zajló tanácskozáson vannak túl.

Solymos László OT-elnök ismertette a párt által elfogadott irányelveket, melyek betartása kötelező a Szövetség színeiben induló jelöltek számára.

A tanácskozást követően elhangzott az is, hogy a párt Nyitra és Nagyszombat megyében saját megyefőnök-jelöltet állít. A Körkép.sk úgy tudja, az előbbiben Csenger Tibor, utóbbiban pedig Berényi József lesz ez a személy. Jelenleg mindketten a megyei közgyűlés alelnökeiként tevékenykednek.

A párt várhatóan Komáromban is saját polgármester-jelöltet indít. Portálunk úgy tudja, ennek személyét az Összefogás platform adhatja.

Hírdetés

A Szövetség célja, hogy önkormányzati és megyei szinten megőrizze eddigi pozícióit, és ha lehetséges, azon még javítsanak is.

A Körkép.sk kérdésére Solymos László megerősítette, hogy a párt számára továbbra is kötelező érvénnyel bír, hogy ha valamelyik Szövetség-beli politikussal szemben vádemelés történik, az a személy automatikusan elveszti funkcióját a pártban. Egyúttal cáfolta, hogy az elmúlt hetek kilépései rendőrségi ügyekkel függenének össze. Mint ismert, Gál Gábort a rendőrség megvádolta, hogy csúszópénzt fogadott el. Solymos szerint ugyanakkor Bugár Béla, Érsek Árpád vagy Csicsai Gábor Szövetségből való kilépése nincs összefüggésben azzal, hogy ők is rendőrségi vizsgálattól tartanának.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »