Szövetség: A hatékony segítség gyors, célzott, és nem fasiszta segítséggel adják

Szövetség: A hatékony segítség gyors, célzott, és nem fasiszta segítséggel adják

A hatékony segítség gyors, célzott, és nem a fasisztákkal való kupeckedés árán születik – üzente a parlamenten kívüli Szövetség annak kapcsán, hogy a parlament megtörte Zuzana Čaputová elnöki vétóját és változtatás nélkül újra megszavazta az úgynevezett családtámogatási törvénycsomagot, benne a diákok szabadidős tevékenységének támogatásával. A TASR hírügynökséget Magdeme Klára, a párt szóvivője tájékoztatta a Szövetség állásfoglalásáról. A fasisztákkal való szövetkezést megbocsáthatatlannak tartja a párt.

A Szövetség megjegyzi, 2016 óta íratlan szabály volt, hogy civilizált pártok nem tárgyalnak barnaingesekkel és nem szavaznak velük, de ez már nem érvényes erre a kormánykoalícióra. „Ami igazán szomorú és a Szövetség számára elfogadhatatlan, hogy az elnöki vétó megtörésére a kormánykoalíció és a fasiszták egyezségének árnyéka vetül. Az efféle politikai üzletelés, a kotlebások és egykori kotlebások rehabilitálása rendkívül kockázatos politikai trend” – szögezte a párt.

Hírdetés

Emellett Sólymos László, a Szövetség Országos Tanácsának elnöke szerint Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter törvénycsomagja nem valódi segítség a családok számára, a szabadidős tevékenységek fedezet nélküli támogatása pedig óriási megterhelés az államkasszának. „Legalábbis cinikus a pénzügyminiszter részéről arról beszélni, hogy megsegíti a családokat, a másik oldalon pedig a mindannyiunkat szolgáló önkormányzatoktól, tehát mindannyiunktól vesz el pénzt” – jelentette ki Sólymos. Egyúttal emlékeztetett Matovič „megalomán” ötleteire, amelyek rengetek pénzébe kerültek már az országnak.

A párt arra is felhívta a figyelmet, hogy Máltán kívül az egész EU-ban a szlovák kormány az egyetlen, amely képtelen volt infláció elleni intézkedéscsomagot elfogadni és legalább részben kompenzálni a lakosság megnövekedett költségeit.

A parlament szerdán megtörte az elnöki vétót, és változatlan formában fogadta el a diákok szabadidős tevékenységének támogatásáról szóló javaslatot.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »