Szovátán találkoztak a székelyföldi városok magyar polgármesterei

Szovátán találkoztak a székelyföldi városok magyar polgármesterei

 A 2020-as helyhatósági választásokat követően első alkalommal találkoztak a székelyföldi városok magyar polgármesterei, január 21-én, pénteken. A találkozó házigazdája ezúttal Szováta város polgármestere, Fülöp László Zsolt volt. Ismerkedésre és tapasztalatcserére is alkalmas volt a szovátai találkozó

Szovátán találkoztak a székelyföldi városok magyar polgármesterei

Kép: Szováta Polgármesteri Hivatala

A találkozót tizenöt székelyföldi magyar város polgármestere tisztelte meg jelenlétével, így a szovátai házigazdán kívül jelen volt Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda, Kézdivásárhely Marosvásárhely, Erdőszentgyörgy, Gyergyószentmiklós, Kovászna, Nyárádszereda, Székelykeresztúr, Székelyudvarhely, Szentegyháza, Tusnádfürdő, Borszék, valamint Barót elöljárója is. A rendszeresen zajló találkozó célja lehetőséget teremteni az együtt gondolkodásra, illetve az egyes településeken fennálló problémák közösen történő megoldására, politikai nézetektől és pártszínezettől függetlenül.

Hírdetés

Az idei év első találkozója több szempontból is rendhagyónak bizonyult. Egyrészt az előző alkalmakhoz viszonyítva nőtt a jelenlévők száma a 2020-as helyhatósági választások eredményének köszönhetően. Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármesterének jelenlétével tizenötre nőtt a székelyföldi városok magyar polgármestereinek száma. Másrészt a szeptemberi választásokon néhány településen változott a polgármesterek személye, így a találkozó egyúttal ismerkedési, kapcsolatteremtési lehetőséget is nyújtott számukra.

„Az új kollégákat látván megfogalmazódott bennem, hogy mi, akik rendszeresen találkozunk és itt vagyunk, újra és újra felismerjük, hogy elsősorban nem mi magunk vagyunk fontosak, hanem a bizalom, amelyet nekünk szavaztak az emberek, akiknek köszönhetően tisztségbe kerültünk. Nagyon fontos, hogy ennek tudatában folytassuk munkánkat és érezzük ennek felelősségét” – mondta Fülöp László Zsolt, Szováta polgármestere.

Napjaink legmeghatározóbb témája és egyben problémája a koronavírus-járvány, amely úgy az önkormányzatok tevékenységét, mind mindannyiunk életét ellehetetleníti. Az óvintézkedések okozta nehézségekre, akadályokra kerestük közösen a megoldásokat a találkozón, de szó esett jövőképről, turizmusfejlesztésről és projektekről is – magyarázta a házigazda. A meghívottak köszöntését a szovátai Sírülők Néptáncegyüttes rövid előadása tette ünnepélyessé, majd Fülöp László Zsolt tartott rövid előadást a koronavírus önkormányzatokra gyakorolt hatásáról.

Ezt követően Szőcs Levente, a Visit Maros igazgatója tartott előadást Székelyföldi turizmus számokban címmel.

Gál Kriszta


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »