Szöul atomarzenállal rettentené el az USA-t

Észak-Koreának az “erőteljes nukleáris elrettentéshez” való jogát hangoztatta a phenjani külügyminisztérium egy keddi közleményben.

“Az Egyesült Államok szélsőségesen ellenséges politikája, nukleáris fenyegetése és a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság (KNDK) zsarolása csak ahhoz vezethet, hogy a KNDK hathatós fejlesztéseket fog végrehajtani nukleáris támadó képességei terén”

– idézett egy külügyminisztériumi szóvivőt a KCNA, a hivatalos észak-koreai hírügynökség.

A szóvivő szerint Phenjan mindössze válaszol arra, hogy Washington fokozza nyomását a kommunista államra, miután Észak-Korea szombaton egy tengeralattjáróról indítható ballisztikus rakétával hajtott végre tesztet északkeleti partjainál.

Az ENSZ elítélte az akciót és további nemzetközi szankciókat sürgetett Phenjannal szemben. Múlt héten a dél-koreai elnök bejelentette: arra utaló jelek vannak, hogy Észak-Korea az ötödik kísérleti atomrobbantására készül.

A Yonhap hírügynökség egy szöuli tisztségviselőre hivatkozva kedden jelentette: a hadseregnek bizonyítéka van arra, hogy Phenjan hamarosan felbocsát egy újabb Muszudan rakétát, miután a hónap közepén sikertelen kísérletet hajtott végre ugyanezzel a rakétatípussal.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »