Szórványmagyarok tanulmányútját támogatja a Rákóczi Szövetség

A Rákóczi Szövetség – a Magyar Diaszpóra Tanács kérése alapján – a Határtalanul program keretében 2016 szeptembere és 2017 júniusa között 650 diaszpórában és 1850 Kárpát-medencei szórványban élő magyar fiatalnak kíván lehetőséget teremteni magyarországi tanulmányútra.

A szövetség MTI-hez eljuttatott közleménye szerint 10 és 25 év közötti fiatalok tehetnek látogatást Magyarországon.

A jövő június végéig tartó időszakban összesen 10 programlehetőséget biztosít a szövetség, az Észak- és Dél-Amerikából, Dél-Afrikából, Ausztráliából, Nyugat-Európa különböző államaiból és a Kárpát-medencéből idelátogatni szándékozóknak.

Magyarországi tartózkodásuk 3-14 nap közötti időtartamú lesz, útjuk során minden Magyarországon felmerülő költségüket a Rákóczi Szövetség állja, az útiköltségükhöz pedig – régiótól függően – 20-80 százalékos arányban járul hozzá.

A jelentkezés során feltétel, hogy a fiataloknak a helyi magyar közösségekben működő hétvégi iskolák, cserkészcsapatok, hagyományőrző- és kulturális egyesületek, esetleg vallási közösségek munkájában legalább egy éve kell aktívan részt venniük.

Lehetnek kísérőik is, akik többnyire néptánctanítók, pedagógusok vagy a magyar közösségi életet szervező felnőttek közül szoktak jelentkezni.

Az ő esetükben viszont előfeltétel, hogy jól beszéljenek magyarul – hívta fel a figyelmet a szervezet.

A programra a Magyar Diaszpóra Tanács szervezetei kaptak és kapnak meghívást. A program összeállításánál a Rákóczi Szövetség kifejezetten törekedett arra, hogy az utazás a nagyobb nemzeti és egyházi ünnepekhez, illetve eseményekhez kapcsolódjon.

További információ a Rákóczi Szövetség a program számára kialakított HONLAPJÁN található.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »