Szórták a magyar blue chipeket

Borús nap volt a csütörtök a Budapesti Értéktőzsdén: a BUX az átlagost meghaladó, 15,5 milliárd forintos forgalomban 0,8 százalékot esett, miután mind a négy blue chip a negatív tartományban zárt.

A piaci esést a Mol vezette, az olajpapírok 1,3 százalékot estek, az OTP árfolyama 0,9 százalékkal csökkent. A Richter-papírok ára 0,6, a Magyar Telekom árfolyama pedig 0,3 százalékkal került lejjebb. A 313-as keresztárfolyam fölé gyengült a forint az euróval szemben, a dollár pedig az 1,23-os szint fölé csúszott vissza. A európai közös deviza az EKB csütörtökön közzétett jegyzőkönyve után kezdett szárnyalni.

Nyugat-Európában nem volt egyértelmű iránya a kereskedésnek. A DAX látványos eséssel indította a napot, délután megjelentek ugyan a vevők is a parketten, ám így is enyhe csökkenéssel zárta a kereskedést. Az FTSE 100 index 0,4 százalékos mínuszban zárt, a párizsi CAC 40 csak minimális veszteséget szenvedett. Az Egyesült Államok részvénypiacai meredek emelkedéssel nyitottak, a vevők gyakorlatilag mindent vettek. Emelkedésnek indult az olaj ára is, lapzártánk környékén a WTI 1,6, a Brent 1,1 százalékkal drágult.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »