Szorosra fűzött kapcsolatok: elindítják a Magyar–Üzbég Startup Programot

Szorosra fűzött kapcsolatok: elindítják a Magyar–Üzbég Startup Programot

Ismét szorosra fűztük az együttműködésünket Üzbegisztánnal, ugyanis a kormányzat szerda este határozatban döntött a Magyar–Üzbég Startup Program elindításáról – vette észre a Magyar Közlönyben a 444.hu.

Az Orbán Viktor miniszerelnök által jegyzett program célja, hogy támogassák a magyar és üzbég innovatív vállalkozások együttműködését, ezáltal a magyar vállalkozások fejlődését, piacaik visszaszerzését és új piacokon történő térnyerését. A projekt felelősei Varga Mihály pénzügy-, valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A program lebonyolításához szükséges források biztosítására a 2021. évi költségvetésből

Hírdetés

6 millió forintot szánnak a külügyminisztérium javára, míg a Gazdaságvédelmi Alapból egymillió euró jut nemzetközi fejlesztési és kutatási programoknak.

A kormányhatározat szerint a Magyar–Üzbég Startup Programra elkülönített többletforrás biztosítására és annak meghirdetésére június 1-ig kapott határidőt a külügyminiszter.

Mint ismeretes, az üzbégekkel már március végén is szorosra fűztük a szálakat, amikor a kormányfő Taskentbe látogatott, majd Nagy István agrárminiszter is beszámolt róla, hogy felavatták az Üzbég-Magyar Burgonyakutató Központot.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »