Szoros együttműködés a megyei áramszolgáltató vállalattal – ez történt Beregszászban!

Ardóban befejeződött a Perényi tér rendezése, felújítási munkálatok zajlana postahivatal épületében, utcakövet raknak le a Hősök terén, szoros együttműködés a megyei áramszolgáltató vállalattal, egy beregszászi diák ösztöndíjban részesült – ez történt Beregszászban!

Ardóban befejeződött a Perényi tér rendezése. Ennek utolsó szakaszában az autóbuszmegállót újították fel – olvasható Babják Zoltán, Beregszász polgármesterének közösségi oldalán.

Balesetveszélyessége miatt felújítási munkálatok zajlanak abban az épületben, amelyben az ardói postahivatal működik. Emiatt két évre alternatív helyiséget kell találni a posta számára, mivel főleg idős és rokkant emberek veszik igénybe e hivatal szolgáltatásait. Ezért is tartottak megbeszélést annak érdekében, hogy megoldást találjanak e problémára, amelyre meghívták Huszár Pétert és Galajda Zsoltot, a városi tanács itteni képviselőit is. Galajda Zsolt ennek során ígéretet tett arra, hogy segít a probléma kezelésében, ezen belül abban, hogy ideiglenes helyiséget találjanak a postahivatal számára.

A Hősök terén megkezdődött a régi aszfaltbeton burkolat eltávolítása annak érdekében, hogy utcakövet rakjanak le a területen.

Babják Zoltán polgármester a megyei áramszolgáltató vállalattal való szoros együttműködés keretében 19 szerződést írt alá, amelyek szerint a vállalat bérleti díjat fizet be a városi büdzsébe azon, kommunális tulajdonban lévő földterületek után, amelyeken a transzformátor-alállomások találhatók. Ezt követi majd újabb 31 szerződés.

Immár több éve ösztöndíjban részesül Beregszász testvérvárosának, Ferencváros önkormányzatától a város egyik olyan diákja, aki kimagasló eredményt ért el magyar nyelvből. Az idén Kiss Mária, a Kossuth Lajos Középiskola jelenlegi diákja lett az ösztöndíjas, aki jelölése idején a 9. sz. általános iskolában tanult. Az ösztöndíjat a testvérváros küldöttségének tagjai, közöttük Kállay Gáborné alpolgármester, Szobotkai Antal képviselő, Vincze Attiláné referens, illetve Rimovszki Tamás, a Ferencvárosi Közterület-felügyelet igazgatója nyújtották át.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Beregszászban párhuzamosan több utcában is folynak a felújítási munkálatokBeregszász kapott a hiánycikknek számító aszfaltbólMegvitatták a Beregszászban épülő körforgalom terveitRovatok: BelföldTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Beregszászi járás›BeregszászCímkék: belföld, város szépítés, iskolai oktatás, ösztöndíj, Ardó, Beregszász, Babják Zoltán, KárpátaljaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »