Szórják az érmeket a magyarok Szegeden, két arany is van

Szórják az érmeket a magyarok Szegeden, két arany is van

A szegedi kajak-kenu világbajnokságon péntek délután rendezték az első döntőket, mind a hét számban magyar érdekeltséggel – három női és négy férfi egység indult. Délelőtt a paradöntőkön Kiss Péter is aranyérmet szerzett.

Cikkünk frissül

Péntek délután az első érmet a felnőtt vb-újonc Lucz Anna és Kiss Blanka szerezte, bronzérmesek lettek kajak kettes 200 méteren.

Hajdu Jonatán és Fekete Ádám ezüstérmet szerzett a kenu kettes 500 méteres viadalban.

Hagymási Réka és Medveczky Erika egy hajóhosszal előzte a többieket és nyert aranyat a kajak kettesek 1000 méteres versenyében.

A pénteki döntős program hét száma nem szerepel az olimpiai programban.

Hírdetés

A legelső érmet parakajakos szerezte

Délelőtt Kiss Péter aranyérmet és ezzel paralimpiai kvótát szerzett az integrált paraverseny KL1-es kategóriájában.

A mindössze 16 éves, egy év kajakozás után tavasszal Európa-bajnok magyar versenyző remekül lapátolt a 200 méteres fináléban, szinte végig vezetve ért elsőként a célba. A szám másik magyar indulója, Suba Róbert ötödik lett. Ugyan az első hatnak, illetve országának jár tokiói paralimpiai indulási jog, de egy nemzetből csak egy versenyző szerezhetett kvótát.

“Csodálatos érzés! Nem gondoltam volna, hogy nyerek, mert mostanában az edzések sem mentek olyan jól, és az erős hátszél sem kedvez nekem, még a rajt előtt is izgultam. A rajtom aztán közepesen sikerült, megvolt a sebességem, de nagyon kellett a közönség, amely az utolsó ötven méteren segített. A szurkolásuk nélkül nem nyertem volna” – mondta a magyar vb-győztes.

A nők KL2-es döntőjében Varga Katalin óriásit küzdve hatodikként ért célba, s ez is kvótát ért.

A magyar paraválogatottnak így Juhász Tamás csütörtöki kvótájával együtt már három tokiói indulási joga van.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »