Szombattól ingyenes a parkolás, szilveszterkor éjfél után is jár a metró

Budapest területén a december 22-én pénteken 20 órától 2018. január 2-án kedd reggel 8 óráig díjmentesen lehet parkolni – közölte a BKK. Ez alól kivételt jelent néhány kiemelt övezet, például a Vár és a Citadella alatti parkoló, a Margitsziget, a III. kerületi Flórián üzletközpont melletti parkoló, valamint az őrzött, fizetős P+R parkolók és garázsok.

A közösségi közlekedésben december 22-ig, péntekig nem lesz változás, a megszokott, tanítási időszakban érvényes hétköznapi menetrendjük szerint járnak a járatok. December 23-án, szombaton a BKK több nagy forgalmú villamos-, autóbusz- és trolibuszvonalon biztosít sűrűbb, illetve kényelmesebb eljutási lehetőséget. December 23-tól egészen január 2-ig minden nap Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között jár az M3-as metró, azaz nem kell pótlóbusszal utazni a teljes vonalon.

Hírdetés

December 24-én vasárnap a közösségi közlekedési járatok reggel és napközben a vasárnapi menetrendjük szerint közlekednek, egészen 15-16 óráig. Ezután a legtöbb vonalon az éjszakai hálózat járataival lehet közlekedni Budapesten. Kivételt jelentenek a reptéri buszjáratok: a Deák Ferenc tér M végállomásról induló 100E és a Határ út M végállomásról induló 200E busszal 0:30-ig lehet utazni. A 6-os villamos 16 és 20 óra között 10 percenként, 20 óra után pedig 15 percenként közlekedik. Az éjszakai buszjáratok délután és este jellemzően az éjszakaiéhoz hasonló gyakorisággal indulnak.

December 31-én napközben a vasárnapi menetrend szerint indulnak a járatok. A bevásárlóközpontokat is érintő autóbuszok többsége jellemzően 17-18 óra után már nem érinti bevásárlóközponti megállóját. A nappali üzemzárás után a szokásosnál lényegesen sűrűbb éjszakai járatokkal lehet utazni.

A korábbi években megszokottaktól eltérően, egy hónapos előkészítő munkának köszönhetően az M2-es, az M3-as és az M4-es metróvonal üzemidejét meghosszabbítják: a szerelvények a végállomásokról éjjel 1 órakor indulnak utoljára, azaz a belvárosi megállókban körülbelül negyed 2-kor lehet még felszállni rájuk. Egész éjjel közlekedik a 4-es és a 6-os villamos, az éjszakai üzemkezdettől hajnali 2 óráig közösen 3-4 perces járatsűrűséget biztosítva, majd 2 órától az újév hajnali üzemkezdetig 5 percenkénti követéssel.

További részletek a BKK oldalán.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »