Szombaton már a Kálvinig jár az M3-as metró – térkép a változásokról

Szombaton már a Kálvinig jár az M3-as metró – térkép a változásokról

Új szakaszához érkezett a 3-as metró felújítása, ezért szombattól ismét forgalmi változásokat kell megszokni a fővárosban.

Már a Kálvin térig jár e hét szombat délutántól az M3-as metró a vonal déli szakaszán. A metrópótlás idején hosszabb utazási idővel kell számolni a fővárosban – tájékoztatott újfent a Budapesti Közlekedési Központ.

A legfontosabb változások az M3-as metró közlekedésben május 14-től:

  • Hétköznap napközben két szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró. A Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as, a Nyugati pályaudvar és a Göncz Árpád városközpont között az M3A metrópótló autóbusszal is lehet utazni.
  • Hétköznap esténként és hétvégén a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró. Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.
  • A Nagyvárad téren az állomás felújítása miatt nem áll meg a metró, a Nagyvárad tér környéke a Népliget felől pótlóbusszal, a belváros felől közvetlenül a 2M villamossal közelíthető meg, valamint a Semmelweis Klinikák állomástól gyalog vagy MOL Bubival.

További információk az M3-as metró május 14-től érvényes közlekedésével kapcsolatban a itt olvashatók.

Hírdetés

A hétvégén a metró az alábbiak szerint közlekedik:

  • Május 14-én, szombaton hajnaltól 17:00-ig a szerelvények a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között járnak, az M3-as metrópótlóbusz a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között közlekedik.
  • Május 14-én, szombaton 17:00-tól, illetve május 15-én, vasárnap egész nap Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró, a Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.

A metrópótlás miatt a városban a közúton közlekedőknek nehezebb eljutási körülményekre kell számítaniuk, különösen azoknak, akik az északi városrészek felől, a Váci úton közelítik meg a belvárost. A metrópótlás miatti közúti változások a BKK oldalán olvashatók.

A Budapesti Közlekedési Központ mind a közösségi közlekedést, mind az egyéni közlekedést használóktól kéri, hogy a következő hetekben

ne megszokás szerint közlekedjenek a fővárosban,

mert számos változásra kell készülni a metrópótlás újabb üteme miatt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »