Szombaton jelezte az LMP, hogy Kelemen Hunort támogatják a vasárnapi elnökválasztáson

Szombaton jelezte az LMP, hogy  Kelemen Hunort támogatják a vasárnapi elnökválasztáson

A Lehet MĂĄs a Politika pĂĄrt szombaton a honlapjĂĄn ĂĄllĂĄsfoglalĂĄsban jelezte, hogy Kelemen Hunort tĂĄmogatja a romĂĄniai elnĂśkvĂĄlasztĂĄson.

„Az LMP hatĂĄrozott meggyőződĂŠse, hogy a romĂĄniai ĂĄllamfővĂĄlasztĂĄson indulĂł Kelemen Hunor eddigi munkĂĄjĂĄval ĂŠs teljesĂ­tmĂŠnyĂŠvel bebizonyĂ­totta alkalmassĂĄgĂĄt: Ă­gy nem lehet kĂŠrdĂŠs, hogy tĂĄmogatĂĄsunkrĂłl biztosĂ­tjuk a most vasĂĄrnapi elnĂśkvĂĄlasztĂĄson. RĂĄadĂĄsul kĂźlĂśn kiemelendő ĂŠs dicsĂŠretes, hogy kampĂĄnyĂĄban kiemelten foglalkozott a kĂśrnyezetvĂŠdelem ĂŠs fenntarthatĂłsĂĄg kĂŠrdĂŠsĂŠvel, hiszen a KĂĄrpĂĄt-medence ĂśkolĂłgiai vĂŠdelme is kĂśzĂśs cĂŠljaink kĂśzĂŠ tartozik.” – ĂĄll a kĂśzlemĂŠnyben.

Hírdetés

A magyarországi ellenzéki zöld párt álláspontja szerint az elmúlt harminc év román politikája sok esetben bizonyította, hogy a kisebbségi jogok, a meglévő jogok védelme, illetve bővítése területén sok tennivaló van még.

„BĂ­zunk benne, hogy az Ăşj romĂĄn elnĂśk ezeket prioritĂĄskĂŠnt fogja kezelni.” – olvashatĂł az LMP honlapjĂĄn. (kĂśzlemĂŠny)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »