Szombaton dönt a bíróság a Basternák-gyilkosság két gyanúsítottjának ügyében

Szombaton dönt a bíróság a Basternák-gyilkosság két gyanúsítottjának ügyében

Basternák László, a volt ógyallai polgármester meggyilkolásának ügyével – amelyben már Alena Zs. és további három ember is gyanúsított – már a Különleges Ügyészi Hivatal ügyésze foglalkozik.

Két személy, R. O. és V. M. esetében letartóztatási indítványt adtak be. Az első személynél befolyásolás, a másiknál befolyásolás és illegális tevékenység folytatásának lehetősége miatt – árulta el pénteken a TASR-nek Jana Tökölyová, a Különleges Ügyészi Hivatal szóvivője.

A Különleges Ügyészi Hivatal ügyésze csütörtökön indítványozta a büntetőeljárást a gyanúsítottak ellen. A bazini Speciális Büntetőbíróság szombaton, délután egy órakor fog ítéletet hozni az ügyben – tájékoztatott Katarína Kudjáková, a Speciális Büntetőbíróság szóvivője.

A Kuciak-gyilkosság ügyében gyanúsított Alena Zs.-t csütörtökön egy újabb gyilkossági ügyben gyanúsították meg.

Mindez azzal a rendőrségi akcióval függ össze, amelyet a NAKA szerdán végzett Nyugat-Szlovákiában. A hírt a rendőrség közölte a közösségi oldalán.

Hírdetés

„A szükséges intézkedések elvégzését és a helyzet kiértékelését követően január 24-én előre megfontolt gyilkosságban való bűnrészességgel gyanúsították meg Roman O.-t, Vladimír M.-et, Ladislav V.-t és Alena Zs.-t” – pontosította a rendőrség.

A meggyanúsítást a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyugat-szlovákiai rendőrségi akciója előzte meg. Az akció során összesen hét személyt állítottak elő, akiknél erőszakos, illetve vagyon elleni bűncselekmény elkövetésének a gyanúja áll fenn.

A NAKA akciója médiaértesülések szerint a volt ógyallai polgármester, Basternák László meggyilkolásával függött össze. A gyilkosság elkövetőjét már elítélték, még mindig hiányzik azonban a megrendelő és a társak.

Alena Zs., Ján Kuciak újságíró és jegyese meggyilkolásának egyik gyanúsítottja jelenleg is letartóztatásban van. A gyilkosság megrendelésével gyanúsított terhelt nem fellebbezett a Besztercebányai Specializált Büntetőbíróság határozata ellen. A bíróság december elején utasította el a szabadlábra helyezési kérelmét, amelyet a négy gyanúsított közül elsőként adott be. Alena Zs.-n kívül további három személyt – Tomáš Sz.-t, Miroslav M.-et és A. Zoltánt – gyanúsítanak Ján Kuciak és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolásával.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »