Szombaton átmenetileg kisüt a nap, délkeleten heves zivatar is lehet

Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig: az ország nagyobb részén átmenetileg szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és csak kevés helyen lehet záporeső, északkeleten, keleten zivatar. Az északi, illetve nyugati megyékben maradhatnak tartósan borult területek.

Kora estétől délnyugat felől újabb felhő- és kiterjedt csapadékrendszer érkezik, amely szombaton miközben gyengül, szétesik, egyre inkább a keleti tájakra szorul vissza, és átmenetileg – az északnyugati, északi tájak kivételével – kisüt a nap.
   
Délután legfőképpen az ország délkeleti felében alakulhat ki záporeső, (akár heves) zivatar. Eközben a nap második felében északnyugat felől hidegfront vastagabb felhőzete húzódik fölénk, és késő délutántól megnövekszik a csapadékhajlam is. A nyugati, délnyugati, majd szombat estétől az északnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik, de zivatarok környezetében is lehetnek erős, néhol akár viharos széllökések.

Hírdetés

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között várható.
   
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 15 és 26 fok között alakul, délkelet felé haladva számíthatunk a magasabb értékekre.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »