Szombathely díszpolgára lesz Király Gábor

A magyar labdarúgó-válogatott hétfő délután érkezett meg a 2016-os Európa-bajnokságról. A csapatot a szurkolók a Hősök terén köszöntötték. A torna sztárja lett Király Gábor, aki nem csak korával és furcsa nadrágviseletével, hanem nagyszerű teljesítményével hívta fel magára a figyelmet. Jövőre Szombathely díszpolgára lehet.Király Gábor / forrás: origo.hu

A magyar válogatott a 13. helyen végzett a labdarúgó Európa-bajnokságon. A csapat tegnap érkezett meg Budapestre, a Hősök terén ünneplő tömegről készült galériánkat ITT tekintheti meg.

A magyar csapat kapusa, Király Gábor lett a torna valaha volt legidősebb játékosa, ő az egyetlen, aki 40 év felett szerepelt a kontinenstornán. Nem ez az egyetlen rekord, amit a kapus felállított, a belgák ellen bemutatott 10 védése a legtöbb a kupán. A nemzetközi sajtó – teljesítménye és kora mellett – a mackónadrágja miatt is felkapta a Haladás kapusát.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere a Nyugat szerint ma bejelenti, hogy díszpolgári címre terjeszti elő Király Gábort, a Szombathelyi Haladás 106-szoros magyar válogatott kapusát. A Nyugat szerint a rekorder hálóőr a zöld-fehérek jövőre időzített stadionavatóján kaphatja meg a címet.

 

Forrás: Faktor.hu

The post Szombathely díszpolgára lesz Király Gábor appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »