Szólásszabadság? – A Google törölte a tálib alkalmazást

Szólásszabadság? – A Google törölte a tálib alkalmazást

Törölte a tálib szélsőséges mozgalom által készített alkalmazást a digitális tartalomszolgáltatásából (Google Play) a Google informatikai óriáscég – jelentette a Bloomberg amerikai lap internetes felülete.

A tálib applikációra az iszlamista honlapokat figyelő amerikai SITE központ figyelt fel még április elsején.

A pastu nyelvű alkalmazás a fegyveres mozgalmat reklámozta digitális platformon: a programmal elérhetőek voltak a tálibok által közzétett közlemények és videófelvételek.

A táliboknak egy öt nyelven – köztük angolul és arabul is – elérhető, folyamatosan frissülő honlapja is van, illetve Twitter és Facebook oldalon is lehet követni a csoport tevékenységét. A honlap és a Twitter-fiók működését korábban már több alkalommal is felfüggesztették annak keretében, hogy az afgán kormány megpróbálja útját állni a szélsőségesek külvilággal való kommunikációjának – írta a Bloomberg.

A Twittert és más közösségi oldalak szolgáltatóit már nemegyszer érték bírálatok azért, mert egyesek szerint nem tesznek meg mindent annak érdekében, hogy az olyan szélsőséges szervezetek, mint az Iszlám Állam, ne tudják céljaikhoz felhasználni az általuk üzemeltetett oldalakat.

Az afgán belügyminisztérium szóvivője közölte, nem volt tudomása a tálib appról.

MTI


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »