Szökött terroristáknak nézték a turistákat, fegyverekkel rohanták le őket

A dán rendőrség fegyverekkel felszerelkezve rohant le három embert Medemblikben, akiket szökött német terroristáknak tartottak. Valójában azonban három turistára hozták rá a frászt.

A német turistapár és barátjuk Észak-Dániában nyaralt, mikor szerdán letartóztatták őket a rendőrök. A hatóságok ugyanis azt hitték, hogy a három utazó a német terrorszervezet, a Vörös Hadsereg Frakció (RAF) szökésben lévő tagja – írja a The Local.

Miután a rendőrök kaptak arról egy fülest, hogy hol tartózkodik a három “terrorista”, megszállták a környező utcákat, a magasból egy helikopter figyelte a környéket. Mikor a gyanúsítottak közül ketten elhagyták az üdülőt, a biztonsági erők tagjai követték őket, majd a helyi boltban rajtuk ütöttek, nem sokkal később pedig harmadik társukat is elfogták.

Azonban mikor a dán hatóságok beszámoltak német kollégáiknak a razziáról, kiderült: rossz emberekre csaptak le. A rendőrök visszakísérték a turistákat a szállásukra, és elnézést kértek tőlük a tévedésükért – azért viszont nem, hogy ilyen helyzetben ennyire szigorúan bántak a “gyanúsítottakkal”.

A dán rendőrség 80 ezer eurós nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, akinek bármilyen információja van a három rejtőzködő terrorista hollétéről – a trió pénzszállító autókat is kifosztott, valamint boltokból lopott.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Terrorelhárítók lepik el a reptereketTerroristák meg akarták mérgezni az ivóvizet RióbanRovatok: KülföldTelepülés: DániaCímkék: külföld, Dánia, rendőrség, fegyveres támadás, turisták, terrorizmusForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »