Szökésben a Sátor-bandának információkat szállító volt rendőr

Szökésben a Sátor-bandának információkat szállító volt rendőr

A rendőrség körözi Boris Drevenák volt rendőrt, akit jogerősen 17 évre ítéltek bűnszervezet alapítása, fenntartása és támogatása miatt.

Drevenák, aki a Sátor-bandával állt kapcsolatban, nem kezdte meg a büntetése letöltését. Erről a rendőrség tájékoztatott a közösségi oldalán. A lakosokat kérik, hogy aki bármilyen információval rendelkezik az eset kapcsán, kizárólag a 158-as telefonszámot hívja.

Hírdetés

A Legfelsőbb Bíróság a keddi (október 8.) tárgyaláson elutasította Drevenák fellebbezését a Specializált Büntetőbíróság ítélete ellen. Utóbbi márciusban 17 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte őt. Drevenákot azzal vádolták, hogy rendőrként információkkal látta el a Sátor-bandát.

A Sátor-bűnbanda Dél-Szlovákiában tevékenykedett. A Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze szerint a banda az elkövetett gyilkosságok számával rekordot döntött, és nem csak Szlovákiában. Az egyik legbrutálisabb kivégzés, amely a néhai Sátor Lajos által vezetett bűnbanda számlájára írható, Reisz Andor meggyilkolása volt, akit 2006-ban lőttek agyon, majd holttestét feldarabolták, egyes részeit ledarálták, és a folyóba dobták. 2010-ben hasonlóan brutális módon gyilkolták meg a bandavezért, Sátor Lajost is. Maradványait a mai napig nem találták meg, ahogy a gyilkos fegyvert sem.
 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »