Szőke Erika In vivo című kiállítása, élőben

Szőke Erika In vivo című kiállítása, élőben

Szőke Erika újra valós térben jelentkezik önálló kiállítással. Május 27-én 18 órakor nyitják meg az In vivo című kiállítását a Rimaszombati Városi Galériában.

Szőke Erika In vivo című kiállítása az elmúlt két évben, 2020–2021-ben, vagyis a világjárvány alatt készült munkáinak az újra valós térben történő bemutatója. A Nyitra melletti Nagykéren élő és alkotó kortárs vizuális művész a pandémia alatt ugyanis csak online vagy nyitott műterem formájában tudta bemutatni a munkáit. A jelen kiállítás középpontjában az aktuális In vivo és az Aire libre projekt áll, ezeknek a rimaszombati bemutatkozás lesz a galériás premierjük. A kiállítás részét képezi a Revitalizáció című videó is, amely a vajkai In Situ művésztelepen készült. A kiállítás, melynek kurátora Gabriela Garlatyová, július 22-ig tekinthető meg.

Hírdetés

Szőke Erika a valóságra, az idő múlásában, vagyis az állandó változásban lévő természetre, a természeti és tájelemekre, valamint ezekben az emberre, az emberi létre sokoldalúan figyelő képzőművész. Személyes vonatkozású történeteinek képi vetületeiben az embert helyezi előtérbe, a nemzedékről nemzedékre átörökített humánumot, amit nem lehet kiölni, mert túléli az elmúlást, folytatódik valakiben. A képi vetületekhez olyan hordozókat és felületeket alkot meg önmagának – és ezeket csak a rá jellemző módon használja –, amelyek időmú- lást és történésfolyamatokat képesek reprodukálni, illetve ezt az érzetet tudják kelteni. Egyik kedvenc anyaga a dagadó, kelt kenyértészta, nyers, élő terjedést produkáló változatában is, de sütve is.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »