Szófia a három és fél méter magas kerítést épít a betolakodók ellen

A bolgár rendőrség illegális bevándorlók után kutatva pénteken országos razziát tartott, melynek keretében sok szállodát, vendéglőt, éttermet fésült át. A fővárosban, Szófiában és több más városban a rendőrök üzleteket, gépkocsikat, kisbuszokat is átkutattak. Péntek délig 50, megfelelő papírokkal nem rendelkező külföldit vettek őrizetbe – közölte Georgi Kosztov belügyminisztériumi főfelügyelő.

Magyar Menedék - Badiny

A szófiai kormány eközben további 6,2 millió levát (3 millió euró) hagyott jóvá drótkerítés építésére a török határon, amely egyben az Európai Unió külső határa. Ezen az államhatáron jutnak át menekültek illegálisan Törökországból Bulgáriába és ezzel az Európai Unióba. Szófia a három és fél méter magas kerítést 160 kilométerrel szeretné meghosszabbítani az év közepéig a 270 kilométeres határ legkritikusabb szakaszain.
Rumjana Bacsvarova belügyminiszter szerint a Bulgáriába tartó migrációs áramlat 2016 első negyedévében az előző év hasonló időszakához képest mintegy 30 százalékkal csökkent. Január 1-je és március 31. között a bolgár menekültügyi hatóság adatai szerint 4202 migráns nyújtott be menedékkérelmet. Közülük sokan azonban megpróbálják a legszegényebb EU-tagországként számon tartott Bulgáriát Közép-Európa irányába elhagyni.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »