Szociálliberális Platform (PSL) névvel készül pártot alapítani Ilan Laufer volt üzleti környezetért felelős miniszter

Szociálliberális Platform (PSL) névvel készül pártot alapítani Ilan Laufer volt üzleti környezetért felelős miniszter

Pártot alapít Kolozsváron Ilan Laufer. A korábbi üzleti környezetért felelős miniszternek az a célja, hogy a Szociálliberális Platform (Platforma Social Liberală – PSL) nevű politikai alakulattal bejusson a parlamentbe – írja az Agerpres.
„Kolozsváron elindítottuk a Szociálliberális Platformot, amely egy közép, szociálliberális, pro-európai és euró-atlanti irányultságú politikai projekt, és minden jogi eljárást követünk, hogy megszerezzük a párt létrehozására vonatkozó dokumentumokat.

Mi elhatárolódunk a romániai társadalomban kialakult gyűlölet és megosztottság gondolatától, és célunk, hogy véget vessünk a román-román háborúnak. Kevés esélye van annak, hogy jelölteket állítsunk a jövő évi helyhatósági választásokon, elsődleges célunk az, hogy 2020-ban bejussunk a parlamentbe” – mondta Ilan Laufer.

Hírdetés

Kifejtette: hajlandó együttműködni a Szociáldemokrata Párttal (PSD) és a Nemzeti Liberális Párttal (PNL) egyaránt.

A PSL elindította a „Románia tíz a tízben” című országprojektjét is, amely tíz olyan intézkedést javasol a következő tíz évben, amelyekkel Románia része lesz az első tíz legfejlettebb európai gazdaságnak.

hogy 2025-re törvény legyen a diaszpóra egymillió románjának hazatelepítéséről és integrációjáról, és hogy skandináv mintára hathónapos katonai szolgálatot vezessünk be, ahol a középiskolai végzettséggel rendelkező fiatalok megtanulhatják, hogy mit jelent az egység és a fegyelem” – mondta Ilan Laufer.

Laufer ezt a politikai kezdeményezést Alexandru Coita politikai elemzővel, a közlekedési minisztérium korábbi államtitkárával, Viorica Dăncilă miniszterelnök korábbi tiszteletbeli tanácsadójával együtt indította el.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »