Szociális munkást bántalmazott a többszörösen büntetett előéletű nő

Szociális munkást bántalmazott a többszörösen büntetett előéletű nő

Szociális munkást bántalmazott a többszörösen büntetett előéletű nő

A Szegedi Járási Ügyészség indítványozta annak a nőnek a letartóztatását, aki egy szegedi átmeneti szálláson lépett fel erőszakosan.

Hírdetés

A megalapozott gyanú szerint a nő 2021. szeptember 15. napján, reggel 7 órakor jelent meg az egyik szegedi átmeneti szálláson azért, hogy annak szolgáltatását igénybe vegye. A szabályok szerint reggel 8 és este 6 óra közötti időtartamban van erre lehetőség. Ezt az ott szociális munkásként dolgozó férfi közölte a gyanúsítottal. Ennek során a sértett megkérte a nőt, hogy hagyja el az intézmény területét, majd megpróbálta kivezetni a nőt. A szállás kapujához érve, de még annak udvarán a nő visszafordult és a mögötte haladó sértettet ököllel egyszer megütötte. A sértett a további ütések elől elhajolt, a gyanúsítottat a földre vitte, majd visszatartotta a rendőrök megérkezéséig.

Az átmeneti szállás szociális alkalmazottja közfeladatot ellátó személynek minősül.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. Az indítvány alapjául az is szolgált, hogy a nő többszörösen büntetett előéletű, cselekményét különös visszaesőként követte el.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »