Szociális munkás zaklatta a nyitrai kórházban meghalt kisfiú szüleit

Szociális munkás zaklatta a nyitrai kórházban meghalt kisfiú szüleit

Elbocsátották azt a nőt, aki agresszív üzeneteket írt a nyitrai kórházban meghalt Sebastián családjának.

Az erőszaknak kitett nők segélyvonalán dolgozó nő inzultálta rendszeresen a helyi kórházban orvosi műhiba miatt tragikusan elhunyt kisfiú szüleit. A közösségi oldalakon agresszív üzeneteket küldött nekik, és azzal vádolta őket, hogy felelőtlenségük okozta a kis Sebastián halálát.

Vezekeljetek és kérjetek bocsánatot az Úrtól! Az év anyája, aki nem járt gyermekével rendszeres orvosi ellenőrzésekre. Isten majd elszámol veletek mindezért!

 – írta az ismeretlen nő a tavaly januárban elhunyt Sebastián szüleinek. A hároméves kisfiú cukorbetegség gyanújával került kórházba, és azért halt meg, mert amikor eszméletét vesztette, nem volt kéznél újraélesztő készülék. Ezt igazolta az Egészségügyi Ellátást Felügyelő Hivatal is, amely a kórházban folytatott vizsgálatot követően 8500 eurós bírságot szabott ki az egészségügyi intézményre a személyzet mulasztásaiért. A vizsgálat igazolta a szülők gyanúját, miszerint a nővérek hanyagsága okozta a kisfiú halálát: nem figyelték folyamatosan, az ágya mellett nem volt bekapcsolva a szívmonitor, és amikor eszméletét vesztette, nem találták az újraélesztő készüléket.

A kisfiú 19-es vércukorszintjét 9-re csökkentették és stabilizálták az állapotát, de Sebastián másnapra mégis rosszabbul lett. Az intenzív osztályra helyezték, ahol éjszaka az ágya mellett virrasztó édesanyja vette észre, hogy teljesen elkékült. Azonnal hívta a nővéreket, akik nem találták az újraélesztő készüléket, és mire az orvos előkerült, már késő volt. Másnap a kisfiút Pozsonyba szállították, de ott már csak az agyhalált tudták megállapítani. A szülők feljelentést tettek a rendőrségen is, és kártérítési pert akarnak indítani a kórház ellen.

Az intézményben szakértők bevonásával belső vizsgálat is folyik a személyes felelősség kiderítésének céljából. Mint kiderült, az agresszív üzeneteket küldő Katarína G. a gyermekgyógyászaton a kisfiú halálának idején szolgálatot teljesítő nővérek egyikének a lánya.

Hírdetés

Folyamatosan olyan üzeneteket küldött, hogy mi tehetünk a fiunk haláláról, jobban kellett volna törődnünk vele, mi öltük meg a felelőtlenségünkkel

 – mondta sírva a kisfiú édesanyja, Dominika, aki barátai segítségével kinyomozta, ki küldte az üzeneteket. Őt is sokkolta, hogy zaklatójuk a Családkutató Intézet munkatársa, és az erőszaknak kitett nők segélyvonalánál dolgozik tanácsadóként.

Miután a család a központ igazgatójához, Sylvia Porubänová szociológushoz fordult, az kivizsgálta a történteket, és azonnali hatállyal elbocsátotta Katarína G.-t

Tüzetes vizsgálatot követően sajnálattal és felháborodással kellett megállapítanunk, hogy az egyik alkalmazottunk rendszeresen támadta a közösségi oldalakon az elhuny Sebastián szüleit. Tettét maga is beismerte. Mivel beigazolódott, hogy szakmailag és emberileg sem alkalmas erre a munkára, azonnal megszüntettük a munkaviszonyát

– nyilatkozta Porubänová.

A szülők, akik elhunyt kisfiuk emlékére vezetéknévként felvették annak keresztnevét, most a kórházi vizsgálat eredményére várnak. Azt mondták, ha a felelősök beismernék, hogy hibáztak és elnézést kérnének, visszavonnák a feljelentést. Erre azonban máig nem került sor és a kórház vezetése nem is adta jelét, hogy hajlandó volna a gesztusra.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »