Szoborgyalázás – Tiltakozik a Volt Politikai Foglyok Hargita Megyei Szövetsége

Szoborgyalázás – Tiltakozik a Volt Politikai Foglyok Hargita Megyei Szövetsége

Az október 2-i magyarországi kvótanépszavazás apropóján Csíkszeredában is plakátokat ragasztottak ki a magyarországi Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistái, egyet a csíkszeredai magyar főkonzulátus előtti Gloria Victis emlékműre. A plakáton mindössze ennyi olvasható: „Tudta? Szíriában háború van.”

A Volt Politikai Foglyok Hargita Megyei Szövetsége elítéli az 1956-os szabadságharc és forradalom emlékére állított csíkszeredai emlékmű meggyalázását – áll a szövetség elnöke, Szilágyi Árpád által aláírt közleményben.

„A Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa mellett lévő 56-os tér közepén álló Gloria Victis emlékművet az 1956-os magyar forradalom 50 évfordulóján állították. Tíz esztendeje, október 23-án egyesületünk hívó szavára minden évben itt gyűl össze a város magyarsága, hogy emlékezzen a magyar hősökre. Szeptember 26-ra virradó éjszaka a Magyar Kétfarkú Kutyapárt „Szíriában háború van!” plakátját helyezték el az emlékmű talapzatára.

Mi 56-osok mélységesen elítéljük azt, hogy a forradalom 60. évfordulójára készülődve, a szobrot egyesek szélsőséges és nemzetellenes akcióikhoz felhasználják, az emlékművet sem kímélik, azt meggyalázzák” – áll a közleményben.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »