Szobafestő-mázoló lett Schmidt Máriából a lemeszelt Dózsa–Pruck-falon

Szobafestő-mázoló lett Schmidt Máriából a lemeszelt Dózsa–Pruck-falon

Egy teddyhengeres Schmidt Mária-graffiti jelent meg azon a fehér falon, amelyen korábban a Pruck Pált ábrázoló 1956-os falfestmény díszelgett. Csakhogy a felirat szerint az Dózsa László lett volna, és az 56-os emlékév fő szervezői, élükön Schmidt Máriával kötötték az ebet a karóhoz. Pruck rokonai végül perre vitték az ügyet. A bíróság május végén kimondta: a fotón Pruck Pál látható, és bocsánatkérésre, valamint kegyeleti jog megsértése miatt sérelemdíj és perköltség megfizetésére kötelezték Schmidt Máriáékat.

Schmidték azonban ízléstelen megoldást választottak: a név kijavítása helyett egész egyszerűen fehérre festették az egész falat, vele együtt a Kossuth-nóta 1956-ban is aktuális két sorával

Éljen a magyar szabadság!

Hírdetés

Éljen a haza!

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt pedig megtrollkodta Pruck Pál lemeszelését, és egy teddyhengeres Schmidt Máriával adott fricskát a kormányzati gőgnek. Egyúttal visszafestették a Kossuth-nóta sorait is, ám abból a „szabadság” szót kihagyták.

A trollkodásairól ismert viccpártnak nem ez az első ilyen akciója, az elmúlt héten Thomas, a gőzmozdonyon ülő Orbán Viktorok tűntek fel több házfalon, sőt már Prágában is!


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »