Szobaáremelést hozhat a vendégforgalom

Szobaáremelést hozhat a vendégforgalom

Budapest tavaly rekordszámú, 8,9 millió külföldi turistát fogadott, a gyors növekedést a repülővel érkezők számának bővülése kísérte.

Egyelőre a belvárosi középkategóriás hotelek az Airnbnb szállásmegosztó portál fő versenytársai, de hamarosan bevezetik az Airbnb prémiumszolgáltatásait, az úgynevezett Airbnb Beyondot, valamint az Airbnb Plust – közölte Steinfeld Tamás, a Colliers International piackutatási igazgatója a hálózat legfrissebb szállodapiaci tanulmányát kiegészítve.

Eszerint Budapest a második helyre lépett elő a térségben a szállodapiac legfontosabb mutatója, az egy kiadható szobára jutó szobaárbevétel (RevPAR) és a szobaár szempontjából, míg foglaltság alapján a harmadik helyen áll.

A magyar főváros tavaly rekordszámú, 8,9 millió külföldi turistát fogadott, a gyors növekedést a repülővel érkezők számának bővülése kísérte

Hírdetés

– áll a tanulmányban.

A Colliers kutatása szerint Budapest – ahol jelenleg is jelentős szállodaberuházások folynak – további fejlődési lehetőségeket hordoz. A szobaárak későbbi emelésének is megágyaz a növekvő piaci aktivitás, ami a befektetők számára is vonzó.

A térség turizmusa már három éve dinamikusan erősödik, a szállodapiaci mutatók szárnyalnak, a budapesti hotelek teljesítménye – különösen a RevPAR terén – mindezek miatt is remek.

A teljes cikk a Világgazdaság csütörtöki számában olvasható


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »